POP YOUR BIG ART: Grootse kunst op unieke rauwe locatie in IJmuiden

POP YOUR BIG ART: Grootse kunst op unieke rauwe locatie in IJmuiden

Van de redactie

De Zout presenteert ‘POP YOUR BIG ART’: Grootse kunst op een unieke rauwe locatie in IJmuiden

In de weekenden van 4 t/m 26 november is de ‘Visserhallen’ in IJmuiden het podium voor het werk van bijna dertig kunstenaars. Sculpturen, schilderijen, installaties etaleren hun kunst. Het thema: BIG art. Alles is van XL-formaat en te bewonderen tegen de rauwe achtergrond van deze bijzondere locatie.

Na het succes van Pop Your Art in januari 2023 in galerie De Zout werd het tijd voor een nieuw plan; deze keer een BIG-editie dankzij de beschikbaarheid van de Visserhallen. De Visserhallen sluit na deze expo definitief de deuren sluit. Een grootse knaller om het bestaan mee af te sluite.

Iedereen kreeg ongeacht achtergrond, opleiding of leeftijd de kans om zich in te schrijven en groots uit te pakken op een locatie waar aan ruimte geen gebrek is. Een unieke gelegenheid en uitdaging voor kunstenaars die tijdens Kunstlijn Haarlem ook voor ‘XL’ wilden gaan. 

En groots zal het zijn! De Visserhallen worden gevuld met ruim 45 werken van formaat, 2D/3D, van abstract tot figuratief en zeer gevarieerd van materiaal en samenstelling.

Bezoekers kunnen werk bewonderen van: Anne Kuiper, Anne Max Marum, Carel Meyjes, Carolien Riem Vis, Caroline van den Bemt, Ems Willems, Evelien Grosheide, Dorine Prins, Eveline Hardeman, Geo Flouris, Gerard Veldman, Ingrid Slaa, José Sierkstra, Lily van Rosmalen, Luna Meis, Maarten de Mink, Marion Boon, Marleen Brand, Maud Ramaekers, Neeltje Mooring, Nelleke Ponsteen, Patrick Buis, Paulina Krijnen, Paulina Poeze, Renée van der Hulst, Ruud Gerzon, Saskia Minoli, Trudy Drost, Veerle Blaauw.

Pop Your Big Art is open op zaterdag en zondag van 13.00-17.30 uur. Tijdens Kunstlijn Haarlem (op 4, 5, 11, 12 november) zijn de deuren al open vanaf 11.00 uur.
Locatie: Visserhallen, Duinstraat 4 in IJmuiden, toegang en parkeren is gratis. 

De Zout
De Zout is de nieuwe art-hotspot in Haarlem met een sociaal/maatschappelijke houding. De Zout laat zien dat kunst toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar is voor iedereen, waar kunst, kunst mag zijn, een beleving, pretentie- en tijdloos! De Zout heeft een eigen pop-up-galerie aan de Grote Houtstraat 149 in Haarlem en is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.