Sportweekend 27 tot 29 oktober

Sportweekend 27 tot 29 oktober
Pexels: Cottonbro studio

Arie Slagboom

Het sportweekend begon op vrijdagavond 27 oktober voor de heren van volleybalvereniging Smashing Velsen. Zij moesten op bezoek bij het vierde team van VHZ en wisten deze wedstrijd met 0-4 winnend af te sluiten. De dames van handbalvereniging HCV’90 ontvingen zaterdag 28 oktober de dames van Graftdijk. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd, die met een 23-16 eindstand winnend afgesloten werd. Door dit resultaat is HCV’90 de trotse lijstaanvoerder met 4 punten uit 2 wedstrijden. De waterpolomannen van VZV moesten voir de beker een thuiswedstrijd spelen tegen eersteklasser SWOL 1894 uit Zwolle, zij verloren hun wedstrijd 5-19.

In de derde klasse van het zaterdagvoetbal moest IJmuiden aantreden in een uitwedstrijd tegen het Beverwijkse DEM. IJmuiden verloor deze wedstrijd met 3-0 en blijft hierdoor in de onderste regionen van de ranglijst. Stormvogels, dat ook uitkomt in de derde klasse wist een krappe 1-2 zege te boeken in de uitwedstrijd bij het Haarlemse EDO. In de vierde klasse moest FC Velsenoord een thuiswedstrijd spelen tegen RKAVIC. De wedstrijd op Sportpark Rooswijk werd met 0-3 verloren. VVH/Velserbroek, dat ook in de vierde klasse speelt moest aantreden op Sportpark Ookmeer in Amsterdam tegen Vlug en Vaardig. De Amsterdamse gastheren wonnen deze wedstrijd met 2-1.

In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal boekte SVIJ de vijfde overwinning op rij. Ditmaal moest Germaan/De Eland zijn meerdere erkennen in de IJmuidenaren, die de wedstrijd met duidelijke cijfers wonnen: 3-0.

In dezelfde afdeling wist het Santpoortse Terrasvogels het tweede punt in dit seizoen binnen te halen door een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen ZSGOWMS.

De zondagvoetballers van Velsen waren 29 oktober vrij als gevolg van het oneven aantal clubs in de eerste klasse. Ondanks dat er niet gespeeld werd staat Velsen op een keurige derde plaats in de afdeling met 8 punten uit 4 wedstrijden. VSV zondag moest 29 oktober een uitwedstrijd spelen tegen Sporting Krommenie en verloor nipt met 2-1.

De dames en heren van hockeyvereniging Strawberries uit Driehuis moesten zondagmiddag 29 oktober ook weer aan de bak. De dames moesten het in een uitwedstrijd opnemen tegen Woerden. Deze wedstrijd werd afgesloten met een nipte 3-2 nederlaag. Ook de heren speelden een uitwedstrijd. Zij moesten op bezoek bij Nieuwkoop in de provincie Zuid Holland. Helaas moesten de mannen met een 3-1 nederlaag huiswaarts keren.