Witte Leeuwen tonen karakter

Geschreven door Hans Akkerman

Telstar haalde afgelopen week prominent het nieuws. De tirade van Mike Snoei vanwege de onterechte strafschop die N.A.C. afgelopen vrijdag in het zadel hielp, haalde volop de publiciteit en was bij ESPN zelfs ‘’ Talk of the Town’’ Alle zelfbenoemde analisten/betweters/ ‘’ afgestudeerde’’ kenners waren het dit keer roerend met elkaar eens: het was in de verste verte geen strafschop. Enfin: gebeurd en we moeten verder!

Duel in het teken van Telstar All Together

In het kader van “ Telstar All Together’’ droegen de spelers vrijdag een regenboog- shirt. Voor exclusiviteit. Vier spelers waaronder topscorer Zakaria Eddahchouri weigerden het regenboogshirt aan te trekken en ontbraken dus eenmalig op het appèl.

Tegenstander TOP Oss won afgelopen maandag en sprong in de ranglijst over Telstar heen. Alleen Jong Ajax doet het sportief minder maar dat is dit seizoen eigenlijk heel normaal gezien het verbazingwekkende wekelijkse, ontluisterende  demasqué in Amsterdam Zuid-Oost. TOP Oss incasseert tot nog toe voor een laagvlieger relatief weinig tegengoals ( 16 in 9 duels) en zou Telstar, net als Oss niet echt productief, de code kunnen kraken? Dan wel zonder de inbreng van de aanvallers Zakaria Eddahchouri, Youssef El Kachati en Christos Giousis ( beiden langdurig geblesseerd)

Telstar had er zin in maar liep al in de 5e minuut tegen een enorme domper aan. Danny Bakker ‘’verslikte’’ zich in Joshua Zimmermann en kwam niet uit met zijn sliding. Niet de bal maar een been raakte hij. Pijnlijke gevolg: direct rood en Telstar 85 minuten met 10 man. De schrik zat er in want de Ossenaren slaagden er in een vijftal kansen voor rust te creëren maar geweldig keeperswerk van Man of the Match Joey Houweling stond een treffer in de weg.

Na rust kwam er gek genoeg evenwicht. De gasten liepen zich te pletter op de Velsense  afweer en Telstar kwam er soms aardig uit maar miste vooral stootkracht rond de ‘’zestien’’ en een bloedeloos gelijkspel leek heel lang het hoogst haalbare. Tot minuut 91! Een corner belandde in een overvol strafschopgebied, de eerste inzet werd nog wel geblokt maar in de rebound frommelde Mitch Apau de bal ( via een verdediger?) net over de lijn;1-0.

Ondanks dat er geen doellijntechnologie wordt gehanteerd en TOP Oss vertwijfeld de goal  aanvocht, zag scheidsrechter Vos een doelpunt en ontplofte het stadion. Voor de zoveelste keer dit seizoen sloeg Telstar thuis toe in blessuretijd en werd beloond voor een manhaftige tweede helft waarin het tomeloze inzet combineerde met snelle tegenstoten over de vleugels. TOP Oss betaalde echter een hoge prijs voor het ondermaatse spel na rust en iedereen die Telstar een goed hart toedroeg, sprong spontaan van de banken en stonden garant voor een spontaan volksfeest. Op een regenachtige avond dat maar weer eens bleek dat lang in ondertal soms een team moed kan putten en daarvoor wordt beloond. Vrijdag was zo’n avond!