Wandeling met uitleg over bomen in Duin en Kruidberg

Wandeling met uitleg over bomen in Duin en Kruidberg
©IVN Zuid-Kennemerland

Van de redactie

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert op zondag 5 november een gratis wandeling in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland van 13.30 tot 15.30 uur. Rond en op het Landgoed Duin- en Kruidberg leren deelnemers hoe ze bomen aan hun schors, stand van de takken, vruchten kunnen herkennen.

De herfst is een bijzonder jaargetijde. Voor bomen is het de overgang van volle bloei en groei naar diepe rust. Hoe overleeft een boom in de winter en waarom vallen bij loofbomen hun bladeren af? Waaraan kan je zien hoe oud een boom is en hoe communiceren bomen met elkaar? En hoe komt het dat sommige paddenstoelen zo’n bijzondere band met bomen hebben? Op al deze vragen wordt tijdens de wandeling ingegaan.

Reserveren/aanmelden (verplicht) via www.np-zuidkennemerland.nl. Info di t/m zo via 023-5411123.

Locatie/vertrekpunt:  parkeerplaats via de ingang ligt aan de Duin- en Kruidbergerweg 91 te Santpoort Noord. Tegenover Brasserie Hoeve Duin en Kruidberg het weggetje inrijden.