Eenzaamheid Buitenspel

Eenzaamheid Buitenspel
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Sabrina Koster

In een warm stadion genoten bijna 40 ouderen van een -door studenten georganiseerde- middag met een viertal activiteiten. Bedoeld om in ieder geval voor een middag de eenzaamheid te verdrijven. Dankzij de medewerking van Telstar in de wijk en vele lokale sponsoren konden ze voorzien worden van een echte IJmuidense vislunch en een natje en een droogje. Afgesloten werd met een glaasje advocaat vergezeld van een concert door de bekende IJmuidenaar Jan Zwanenburg.

Een gezellige middag hebben en ondertussen nog eens nieuwe contacten leggen: dat waren de doelen van de Eenzaamheid Buitenspel middag die op woensdagmiddag 25 oktober werd georganiseerd bij het 711 Telstar Stadion.

Sophie Noorman (21) uit IJmuiden werkte samen studiegenoten Natalja, Chen, Marjory en Sophie om deze middag op te tuigen. Onder de naam ‘Eenzaamheid Buitenspel’ kregen de ouderen de kans om met behulp van sport en spel nieuwe mensen te ontmoeten en niet meer het gevoel van eenzaamheid behouden.

Deelnemers konden sjoelen, dansen, kickboksen en er was een vriendschappelijke speeddate tafel waar nieuwe contacten konden gelegd. Ook aan versnaperingen werd er gedacht, hapjes en drankjes waren er genoeg. Onder het genot van de verschillende activiteiten gingen de deelnemers nieuwe contacten aan en genoten van de gezelligheid.

Het studententeam had deze middag niet kunnen organiseren zonder de hulp van sponsoren: Seabites, Kaat management- en officesupport, Kids&Cake/Brownietime, Uitprinten.nl, Dekamarkt Marktplein, Boerenroker De Dolfijn, Kotter Tx19, Telstar Thuis In de Wijk, Dick & Charlotte Bakker, Jan Zwanenburg, Van Waalwijk Van Doorn Makelaars-Taxateurs, en bovendien alle vrijwilligers.

Bekijk hier de beelden

Foto’s door Ton van Steijn