‘Van Salon tot Cabaret’ en altviool-piano duo in ‘t Mosterdzaadje.

‘Van Salon tot Cabaret’ en altviool-piano duo in ‘t Mosterdzaadje.
Ana Valero Betran

Bron: ‘t Mosterdzaadje

Op zaterdag 28 oktober om 15.00 uur zijn te gast in ‘t Mosterdzaadje de coloratuur mezzosopraan Natali Boghossian en de pianist Hans van Beelen. Zij vormen het Duo Encanto en brengen het programma ‘Van Salon tot Cabaret’

We krijgen een exclusief kijkje in de salon van Pauline Viardot-García in het mondaine Parijs van de 19de eeuw. Uitgevoerd worden liederen van Berlioz, Lalo, Massenet, Schumann, Schubert, Viardot. Maar ook klinkt piano solo een mazurka van Chopin, het lievelings stuk van de gastvrouw van de salon. Pauline Viardot was een Spaans-Franse mezzosopraan en componiste. Twee keer per week hield zij salon waarop ze mecenassen, programmeurs, impresario’s, politici, uitgevers en critici uitnodigde. In heel Europa baarde deze operadiva opzien met haar muzikale veelzijdigheid en haar stem die bekend stond als ‘bittere sinaasappel’.

Daarna bezoeken we het literaire café waar de liederen van Kurt Weill te horen zijn. Tussendoor geeft Natali uitleg bij de stukken die ze uitvoeren. Natali Boghossian en Hans van Beelen zijn als duo goed aan elkaar gewaagd. Samen weten ze een muzikale sfeer vol humor, energie en emotie te creëren. Vandaar hun naam Duo Encanto, en dat betekent zowel ‘zingen’ als ‘betoveren’ .

Topmusici in duo voor altviool en piano
De meermaals gelauwerde altvioliste Ana Valéro Betrán is sinds 2019 professor aan het Koninklijk Conservatorium van Madrid. Met de in het Santpoorts Concertgebouw zeer geliefde pianist Sergey Smirnov werkt zij al jaren samen. Samen stonden ze in vrijwel alle grote zalen van Nederland en Europa. Op zondag 29 oktober om 15.00 uur zijn ze te gast in ‘t Mosterdzaadje. Hun samenwerking werd nieuw leven in geblazen door de hommage die ze geven aan de fascinerende componiste Nadia Boulanger. Op het programma verder Fauré, De Falla, Glass, Pablos en Piazzolla.

Ana Valéro (Huesca in 1986), rondde haar masterstudie af in Nederland. Voor ze naar Madrid ging voor haar docentschap aan het conservatorium, gaf ze lessen aan de internationale school in Den Haag. Daar leerde ze Sergey Smirnov kennen. Hij (Minsk 1980) kon na zijn studie zich verder ontwikkelen bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium. Twee musici van de bovenste plank, die elk vele prijzen in de wacht sleepten. Twee ongekend grote talenten samen in een heel mooi programma.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29 , Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl

Half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, collecte na afloop met richtlijn €10