Excursie op het strand van IJmuiden bij de Zuidpier

Excursie op het strand van IJmuiden bij de Zuidpier
©IVN Zuid-Kennemerland

Van de redactie

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert op zaterdag 28 oktober van 11 tot 12.30 uur een gratis strandexcursie. Onder leiding van IVN-Natuurgidsen kan jong en oud zich laten verrassen door dingen die langs de vloedlijn bij laag water zeker in de herfst te vinden zijn!

Bij storm wordt de zeebodem omgewoeld en enkele dagen later is het strand bedekt met dieren die kort tevoren nog in het zand ingegraven waren zoals levende wormen zogenaamde goudkammetjes maar ook diverse schelpdieren zoals de grote strandschelp en kokkels.

Reserveren/aanmelden (verplicht) via www.np-zuidkennemerland.nl. Info via 023-5411123.

Locatie vertrekpunt:  bij het eindpunt van bus 382 halte IJmuiden aan Zee bij de jachthaven Marina Seaport.