Eenzaamheid Buitenspel

Eenzaamheid Buitenspel

Alex Perukel

Morgen, 25 oktober, is er bij het Telstar Stadion een sport- en spelmiddag genaamd ‘Eenzaamheid Buitenspel’. Vanwege eenzaamheid onder ouderen organisere studenten van de Hoge School Amsterdam organiseren deze middag. Tijdens radio programma Helden van Velsen stond Sophie Noorman ons te woord en legde ze ons uit hoe ze met vier andere studenten dit project op zich namen.

De maatschappij blijft door gaan en men houdt minder tijd over. Ouderen worden minder bezocht door vrienden of familie en vallen hierdoor in isolement. De eenzaamheid neemt toe als deze senioren zelf niet meer in staat zijn om de deur uit te gaan.

Vijf studenten van de Hoge School Amsterdam organiseren in samenwerking met stichting ‘Telstar Thuis In De Wijk’ deze middag. Eenzaamheid Buitenspel is zo opgezet dat ouderen, met behulp van sport en spel, nieuwe mensen ontmoeten en niet meer het gevoel van eenzaamheid behouden. Van 13:00-17:00 is men gedurende de middag bezig met activeiten en worden er hapjes en drankjes verzorgd.

Aanmelden kan via 06-57886507 (Sophie Noorman) of via eenzaamheidbuitenspel@gmail.com. Vermeld in ieder geval: uw naam, telefoonnummer, geboortejaar en uw adres indien u gebruik wenst te maken van de gratis vervoerservice.

Luister hier het interview met Sophie Noorman terug!