Hoe ziet een dag van een havenmeester eruit

Hoe ziet een dag van een havenmeester eruit
©RTV Seaport

Netty Struijs

Tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen vorige week donderdag was Peter Blinkhof te gast in de radiostudio van RTV Seaport. Peter heeft begin oktober afscheid genomen als havenmeester bij Zeehaven IJmuiden.

Tijdens het gesprek met de presentatoren Karel Ockeloen en Netty Struijs deelde de havenmeester mooie herinneringen aan zijn 17-jarig dienstverband bij Zeehaven IJmuiden. Zo vertelde hij hoe een dag van havenmeester eruit ziet.

Blinkhof startte zijn loopbaan als ketelbinkie bij rederij Goedkoop op één van de sleepboten. Vervolgens werkte hij bijna 25 jaar bij de Vletterlieden in IJmuiden waarna hij in 2006 startte als havenmeester bij Zeehaven.

In bijgevoegd geluidsfragment is het hele interview met Peter Blinkhof te beluisteren.