Rondvaarttocht energietransitie door Techport

Rondvaarttocht energietransitie door Techport

Sabrina Koster

Een duidelijker beeld geven aan de energietransitie in het havengebied IJmuiden.. dát was het doel van de rondvaarttocht die op woensdagochtend 18 oktober van wal ging. Techport organiseerde deze sessie in samenwerking met de Rabobank met als doel om de ontwikkelingen op gebied van de energietransitie uit te lichten.

Tijdens de rondvaart legden betrokken ondernemers en betrokkenen in korte presentaties uit wat er in de havens speelt op gebied van de energietransitie. Wat verandert er aan de skyline op zee en aan de Noordzijde van het kanaal? Wat is de stand van zaken energiehaven, walstroom en waterstofeconomie? En welke oplossingen rondom bijvoorbeeld netcongestie zijn vandaag of morgen beschikbaar om gezamenlijk aan te pakken.

Aanwezigen waren leden van het Techport netwerk, ondernemers en geïnteresseerden.