Klimaatweek in Velsen

Klimaatweek in Velsen
Logo Nationale Klimaatweek

Van 30 oktober tot en met 5 november is het weer Klimaatweek. Er gebeurt veel: van een duurzaamheidscongres voor ondernemers tot een tuinschetsdag voor inwoners. Een greep uit de activiteiten. Doet u mee?

Elk jaar is het Nationale Klimaatweek, dus ook in Velsen. Vermindering van de CO²-uitstoot staat bovenaan. Wat gebeurt er om dat voor elkaar te krijgen?

  1. Presentatie CO²-thermometer: die aan de zijkant van het stadhuis komt te hangen. Nu al is bekend dat Velsen 6% minder CO² heeft uitgestoten dan in 2019, en 4% minder dan in 2020.
  2. Duurzaamheidscongres voor ondernemers, op 30 oktober. Om hen te helpen bij het vinden van een weg door alle regels die voor hen gelden en ze te helpen met verduurzaming.
  3. Tuinschetsdag op 11 november: u krijgt een ontwerpschets en ideeën voor de planten in uw (toekomstige) tuin van ontwerpers van de OntwerpAcademie. Aanmelden via duurzaam@velsen.nl. Als er (te) veel aanmeldingen komen, komt er nog een tweede datum.

Verder staan er nog groene-daken acties op het programma (om inwoners te helpen met de aanleg van groene daken), is er op 24 november een plant-estafette (nieuwe groene verbindingen in en tussen gemeenten) en gaan ook de medewerkers van het stadhuis zelf aan de slag met verduurzaming. Doe mee met de verduurzaming van Velsen!

Kijk voor meer informatie op www.velsen.nl/klimaatweek.