Goede start, laatste uur matig spel van Telstar

© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Een avondje N.A.C. voor Telstar. Dat betekent voor hun supporters voor de wedstrijd veel bier drinken, na de wedstrijd nog meer bier drinken en tijdens het duel bier drinken, aanmoedigen en zingen. Jaar in, jaar uit, dus ook afgelopen vrijdag weer. De club uit Breda is recentelijk opgeleefd! Trainer Peter Hyballa, een trainer wiens houdbaarheidsdatum de laatste jaren grote overeenkomsten vertoont met een pak Griekse yoghurt, werd bij het oud vuil gezet en ‘’kind van de stad’’  Jean- Pierre van Gastel volgde hem op. Met succes want Groningen werd verslagen en ook Cambuur werd in eigen huis aan de zegekar gebonden. Hernieuwd elan dus en Telstar stond dus een ‘’heet avondje’’ te wachten. Maar liefst 17-853 supporters kwamen opdagen op een extreem natte, waterkoude dag en avond.

Start fris en fruitig

Telstar begon fris en fruitig en vooral Zakaria Eddahchouri had het op zijn heupen en knalde van een meter of twintig al na 10 minuten spelen de bal en dus de openingstreffer stijf  in de kruising;0-1. De voorsprong gaf Telstar vleugels tot minuut 20. Het thuispubliek werd er aanvankelijk even stil van. Een voorzet van links raakte toen de onderarm van Mitch Apau die zijn arm echter naast zich lichaam hield en scheidsrechter Smit wees onverbiddelijk naar de strafschopstip, wellicht onder de indruk van het gejoel van de harde kern achter de goal. Een uiterst dubieuze beslissing die Mike Snoei na afloop tot razernij bracht.’’ In de rust komt hij mij vertellen dat het geen strafschop was en bood zijn excuus aan. Ongelooflijk toch? Hij heeft wel stoere tatoeages op zijn arm maar op het veld was hij allesbehalve stoer,’’ foeterde Snoei tegen een ieder die het maar wilde horen.

N.A.C. na rust maatje te groot

Het bleek hét kantelpunt te zijn. N.A.C. benutte door Dominik Janosek ‘’de pingel’’ en zijn treffer bracht de ploegen op gelijke hoogte. Telstar kwam daarna aanvallend er niet meer aan te pas en betaalde in de 2e helft daar de rekening voor. Een inschattingsfout van Devon Koswal bracht Matthew Garbett in schietpositie en de Nieuw-Zeelandse international schoot kiezelhard raak en luttele minuten later  kopte Tom Boere heel leep 3-1 binnen. Telstar verzamelde nog wat gele kaarten en zijn tweede gele prent leverde Sebbe Augustijns een vroege douche op. Het gaat te ver om de nederlaag alleen af te schuiven op de scheidsrechter van dienst maar zijn verkeerde inschatting had wel grote gevolgen voor het verloop van de wedstrijd. Na een periode van 7 punten uit drie duels weer even een pas op de plaats dus voor de Witte Leeuwen. Volgende week wacht laagvlieger TOP Oss, dus een mooie manier om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen.