Sportweekend 13 tot 15 oktober

Sportweekend 13 tot 15 oktober
© Pixabay

We kijken weer terug op een bewogen sportweekend. Hier de resultaten op een rijtje.

Arie Slagboom

Op vrijdag 12 oktober moesten de heren van volleybalvereniging Smashing Velsen hun wedstrijd in eigen huis. Het resultaat was een 3-2 zege voor de mannen uit IJmuiden.

Op zaterdagavond stond er voor de basketbalmannen van Akrides een heuse derby op het programma. In sporthal IJmuiden Oost ontving men Racing Beverwijk. Men wist in een goede wedstrijd met 85-66 te zegevieren. De dames van Akrides moesten zaterdag 14 oktober op bezoek bij LC Players en verloren nipt met 61-57.

Bij het korfbal werd de veldcompetitie afgesloten. DKV wist deze laatste wedstrijd niet te winnen. ADOS wist een 10-11 overwinning uit het vuur te slepen. De dames en heren van waterpolovereniging VZV moesten op bezoek bij Mokum. De dames wisten een 10-10 gelijk spel te behalen en de heren moesten de punten in Amsterdam laten. Zij verloren hun wedstrijd met 17-8.

Zaterdag 14 oktober moesten ook de voetballers weer aan de bak. In de derde klasse moest IJmuiden het opnemen tegen Reiger Boys. Bij aanvang van de wedstrijd stonden de bezoekers uit Heerhugowaard aan kop van de ranglijst met de volle winst uit 3 wedstrijden. IJmuiden kwam al vroeg op achterstand, maar wist de stand voor rust nog gelijk te trekken. Na rust kwam men al gauw op een 1-2 achterstand. Nadat de aanvoerder van IJmuiden met rood van het veld werd gestuurd zag het er slecht uit. Echter het team kreeg hierna vleugels en wist terug te komen middels een doelpunt van Justin Balm tot 2-2 wat ook de eindstand was. Stormvogels moest op bezoek bij Castricum en moest de winst bij de thuisclub laten. Het werd 2-1. VSV werd in deze derde klasse getrakteerd op een nederlaag. Er werd met 3-2 verloren van Fortuna Wormerveer.

In de vierde klasse moest Velsenoord aantreden voor een derby tegen het Beverwijkse Jong Hercules. De Velsenaren verlieten het veld met een 0-5 nederlaag. VVH/Velserbroek wist een 3-3 gelijk spel te behalen tegen het Haarlemse United/DAVO.

In de vijfde klasse blijft SVIJ maar doorgaan met winnen. Deze keer werd Zwanenburg met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Het zaterdagelftal van Velsen moest zijn meerdere erkennen in Urban Talent, dat net als SVIj ook tot nu toe alle wedstrijden gewonnen heeft. Het Santpoortse Terrasvogels wist het eerste punt te behalen met een 3-3 gelijkspel tegen het Heemsteedse RCH. Op zondag 15 oktober moest het zondagelftal van Velsen op bezoek bij IVV in Ilpendam. Hier werd een 0-0 gelijkspel behaald. Door dit resultaat blijft Velsen bovenin meedraaien en staat na vier wedstrijden op een keurige tweede plaats. De zondagvoetballers van VSV moesten een gevoelige 0-5 nederlaag slikken in hun thuiswedstrijd tegen SSJ-SJO Egmond.

Zondagmiddag 15 oktober moesten de dames en heren van hockeyvereniging Strawberries het opnemen tegen Voorhout. De dames verloren hun wedstrijd met 1-3. De heren wisten het veld te vetlaten met een keurige 4-0 zege.