Missiehuis Park: bouwen maar!

Missiehuis Park: bouwen maar!
© Lotje Eikelboom / RTV Seaport

De bouw van een groot aantal huizen op het terrein van het Missiehuis Park is begonnen. Het werd gevierd met de toekomstige bewoners en alle betrokken partijen.

Vrijdag 13 oktober jl. werd de start van de bouw op het terrein van het Missiehuis Park gevierd met de toekomstige bewoners. Wethouder Sander Smeets (Ruimtelijke Ordening en Wonen) was er blij mee: “Het gebouw stond te verloederen en nu komen er woningen bij voor een divers publiek, waaronder senioren. En 30% is sociale huur.” Vooral met dat laatste is de heer Franken, van Brederode Wonen, blij.

Stand van zaken

De verbouwing van het monumentale hoofdgebouw, de kapel en de paviljoenswoning is gestart, evenals de nieuwe zuidvleugel bij het hoofdgebouw. Ook is de bouw van de herenhuizen begonnen. Verschillende grondwerkzaamheden waren in september al wel gestart.

Een overzicht:

* Van de 3 kapelwoningen zijn er 2 verkocht en is er nog 1 te koop.
* De vrijstaande paviljoenwoning is nog te koop.
* Van de appartementen in het monumentale hoofdgebouw en in de nieuwe zuidvleugel zijn er 13 verkocht, 1 in optie, 3 gereserveerd (gesprekken gaande maar nog geen optie) en 1 nog te koop.
* Van de herenhuizen zijn er 3 verkocht, 2 gereserveerd en nog 8 te koop. Daar is dus nog de meeste keus.

Meer informatie over makelaars Jouw Huis Makelaar en Mooijekind Vleut, projectontwikkelaar Equilis en over de woningen op www.missiehuispark.nl.