Zonnepanelen op 1200 huurwoningen

Zonnepanelen op 1200 huurwoningen
Afbeelding aangeleverd

Elk jaar zonnepanelen op 300 woningen, en dan vier jaar lang – dat gaat Woningbedrijf Velsen doen op één- en meergezinswoningen. Dat gaat schelen in de energierekening!

“Dat is een belangrijke reden,” zegt Tamar Hagbi, de directeur-bestuurder van het Woningbedrijf. “Steeds meer huurders kampen met energiearmoede – dan is de energierekening zo hoog dat ze die niet kunnen betalen van hun inkomen. Door zonnepanelen gaat die rekening omlaag. En daarnaast dragen we op deze manier ook een steentje bij aan de energietransitie” (energie van zon en wind in plaats van gas en kolen).

Start in Santpoort-Noord
De hele operatie gaat over ca. 6 weken beginnen. De ééngezinswoningen in de Indische Buurt van Santpoort-Noord zijn het eerste aan de beurt. Daarna volgt de Rivierenbuurt in IJmuiden. Er worden meerdere straten in een keer aangepakt. De samenwerking is afgestemd met de Huurdersraad.

Sungevity is het bedrijf dat de panelen gaat plaatsen. Daarna is dit bedrijf ook verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de installaties.