Lezing en boekpresentatie Stoomtramlijn Haarlem-Velsen-Alkmaar

Lezing en boekpresentatie Stoomtramlijn Haarlem-Velsen-Alkmaar

Aangeleverd

Lezing over de stoomtramlijn die vanuit Haarlem via Velsen naar Alkmaar reed. Deze wordt afgesloten met een boekpresentatie. Bijzonder aan deze geschiedenis is dat de tram een oversteek moest maken over het Noordzeekanaal ten tijde dat er geen brug beschikbaar was.

De presentatie wordt verzorgd door de heer Wim Beukenkamp, voorzitter van de Stichting De Nieuwe Blauwe Tram uit Haarlem.

De geschiedenis van deze tramlijn wordt aan de hand van foto’s verteld. Met name hoe destijds de tram tot 1905 via een draaibrug en daarna per pont het Noordzeekanaal overstak. Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en volgt een pauze.

In het tweede gedeelte van de middag wordt het zevende deel uit de boekenreeks van De Nieuwe Blauwe Tram gepresenteerd. Dit eerste exemplaar wordt dan aangeboden aan de heer Frank Dales, burgemeester van Velsen, die ook het voorwoord schreef. Het boek beschrijft wat in het eerste gedeelte van de middag over de stoomtramlijn wordt verteld. Ook is de geschiedenis opgenomen van de tramlijn van Amsterdam naar Alkmaar en de “Waterlandse Tram” die tussen Amsterdam en Edam/Volendam reed. Het prachtig verzorgde boek is na afloop te koop. De toegang is € 5,00 p.p. Kaarten bij voorkeur te bestellen via deze link of telefonisch 06 – 4405 6877 Meer info: www.denieuweblauwetram.nl

Wanneer:
Zondag 8 oktober 2023 om 15:00 uur

Locatie:
Engelmunduskerk Oud Velsen
Kerkplein 1
1985 BH Velsen-Zuid