Straatlantaarn kapot? Velsen doet zijn best

Straatlantaarn kapot? Velsen doet zijn best
© Pixabay

De gemeente Velsen spant zich in om kapotte straatlantaarns zo snel mogelijk te repareren. Personeelsgebrek maakt dat moeilijker. De uitleg.

Stel, de straatlantaarn bij u voor de deur is stuk. U maakt daar een melding van via Slim Melden. Die meldingen krijgt Velsen door, en dan wordt er een aannemer ingeschakeld die dat moet maken. Gert Hoogland, manager Beheer & Onderhoud van Velsen, vertelt: “We missen op dit moment een medewerker Openbare verlichting. We doen ons best om die vacature zo snel en goed mogelijk in te vullen; we zijn in gesprek met twee kandidaten.
Daarnaast willen we ook binnen onze eigen afdeling mensen opleiden die dat kunnen. Tot die tijd huren we een bedrijf in om het werk te doen.”

Hele straat donker? Energiebedrijf!
Het gebeurt ook wel dat de verlichting in een hele straat uitvalt. Dat ligt dan niet aan de lantaarn zelf, maar vaak aan een schakelkast of een kabel. Daarvoor moet een energiebedrijf of een aannemer worden ingeschakeld, maar die kampen ook met personeelstekorten en achterstanden.

Overlast – vervelend
Gert Hoogland: “We begrijpen heel goed, zeker nu het steeds sneller donker wordt, dat donkere straten overlast geven. Wij willen ook graag dat iedereen in Velsen goed zicht heeft op fietspaden en in de straten. We doen ons uiterste beste om het zo snel mogelijk in orde te maken.”