Venijn zat in de staart voor Telstar

Venijn zat in de staart voor Telstar
© Telstar / Jessica van Dijk

Geschreven door Hans Akkerman

Altijd een interessant duel. De wedstrijden tussen Jong Ajax en Telstar. Hoe hoog of laag ze ook op de ranglijst te vinden zijn, de publieke belangstelling  in Velsen-Zuid is immer substantieel. Ook vrijdagavond weer want maar liefst 3222  voetballiefhebbers maakten  de gang naar het 711 Stadion waar nummer 18 en 19 de degens met elkaar kruisten.

 Ajax, de zelfbenoemde “ Godenzonen” staat in brand want het vlaggenschip lijkt sportief en organisatorisch  compleet de weg kwijt en neemt een wel heel bescheiden plek 14!) in op de ranglijst en het ‘’onweert’’ hevig in Mokum.

Voor Telstar wellicht een ideale kans op de ranglijst te stijgen  en voor het eerst seizoen drie punten te pakken. Het lukte uiteindelijk wel maar vraag niet hoe!

‘’ Hier snakten we naar en het is gelukt, al moet ik eerlijk toegeven dat ik na die 2-2 vlak voor tijd er niet meer in geloofde,’’ glunderde Mike Snoei na afloop na een duel vol strijd en een wisselend spelverloop.

 Jong Ajax startte furieus, flitsend, brutaal, kreeg wat kansen  in de eerste 10 minuten maar  miste koelbloedigheid. Daarna was het vooral Zakaria Eddahchouri die qua kansen de klok sloeg maar ook hij kon aanvankelijk het verschil niet maken. Jong Ajax nam na 10 minuten spelen de leiding toen Telstar-keeper Joey Houweling niet adequaat reageerde op een slappe schuiver van links van Gabriel Misehouy. Maar vanaf de aftrap was het nog geen twintig seconden later dat Zakaria Eddahchouri de ploegen weer op gelijke hoogte bracht;1-1. 

 Telstar geraakte op stoom, nam het initiatief maar slaagde er niet in dat overwicht in doelpunten uit te drukken. Toen Danzell Gravenberch echter twee minuten na rust met een harde uithaal vanaf links Telstar op 2-1 zette, leek het een kwestie van tijd dat Telstar het duel kon beslissen. 

Maar dus niet want het initiatief werd uit handen gegeven tegen een piepjong Ajax-team dat weliswaar de aanval zocht maar kracht en gogme ontbeerde rand strafschopgebied. Toch kwamen de Amsterdammers drie minuten voor tijd op gelijke hoogte toen wederom Misehouy , geheel vrijgelaten, na een mooie snelle aanval over rechts de gelijkmaker binnenkopte;2-2. Een domper natuurlijk van jewelste voor de Witte Leeuwen!

De vijf toegevoegde minuten leken op niets uit te lopen. Maar Telstar kreeg in 90+5 een corner. De voorzet werd onvoldoende verwerkt door de Amsterdamse defensie en daar profiteerde invaller Quinten van den Heerik optimaal van en vond van dichtbij het net en knalde de bal binnen;3-2. Vrijwel gelijk volgde het laatste fluitsignaal. Het stadion ontplofte, een reclamebord sneuvelde, de spelers renden euforisch naar de harde kern toe en werden minuten lang toegezongen en toegejuicht. De teerling was geworpen met deze eerste overwinning en de laatste plek werd overgedaan aan de club die momenteel nadrukkelijk in de hoek zit waar de klappen vallen.