Telstar dolblij met eerste punt

Telstar dolblij met eerste punt
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Ook in Kerkrade bleef Telstar puntloos. Een uur lang hield het redelijk stand maar uiteindelijk bleef Roda JC met 3-0 aan de goede kant van de score. Wederom was het manco voorin te vinden, want slechts één schot op goal in negentig minuten geeft duidelijk aan waar het aan schort ( vier goals in zes duels)  en weer vier gele kaarten erbij. Opvallende statistiek: Telstar staat afgemeten ( nummer twee 17 minder!) bovenaan in gemaakte overtredingen (95)  en ook al 20 gele kaarten in zes duels.Vrijdag wachtte ADO Den Haag. De 0-1 uitoverwinning in Groningen recentelijk zorgde voor de nodige euforie en animo in de Hofstad want maar liefst 6418 fans kwamen opdagen in de neer gutsende regen die gedurende het hele duel aanhield.

Joey Houweling blinkt uit

Het laatste fluitsignaal was kenmerkend. Uitblinkende keeper Joey Houweling balde zijn vuist naar de 100 meegereisde fans en vierde met hen het zwaarbevochten 1-1 gelijke spel.’’ Joey straalde vertrouwen uit en ik ben blij voor hem,’’ reageerde een opgetogen Mike Snoei na afloop. Een last viel letterlijk van hem af.’’ Ja, ik ben opgelucht, dit is een steun in de rug, we zijn op de goede weg hoor. De spelers worden fitter, dus ik mag meer van hen verwachten,’’ jubelde de man die eindelijk dan verlost is van die hatelijke nul.

Mees Kaandorp bewijst zijn waarde

Telstar begon redelijk maar gaandeweg de eerste helft nam ADO Den Haag het duel stevig in handen, vooral via de excellerende voormalige Witte Leeuw Daryl van Mieghem. Hij bracht Joel ideho tweemaal kansrijk in stelling maar Houweling redde met fraaie reflexen op zijn kopballen van zeer dichtbij. Op slag van rust wederom een fraaie reflex van Houweling die niet kon voorkomen dat Henk Veerman op het half uur een voorzet op maat kreeg en makkelijk raak knalde;1-0. Telstar belandde de eerste tien minuten na rust in een soort van rondo maar paal en wederom Houweling voorkwamen een Haagse tweede goal. Toen voltrok zich toch nog een klein wonder. Zakaria Eddahchouri brak door over links , gaf een voorzet op maat en Mees Kaandorp, met de eerste Telstar-poging op doel (!), knalde van dichtbij gemakkelijk binnen;1-1.

‘’Linies volgende week dicht bij elkaar houden’’

De aanhang van de thuisclub, normaliter gepassioneerd, viel plotseling stil en ADO Den Haag wist het even voetballend niet meer. Gaandeweg werd echter de druk toch opgevoerd maar de hechte Velsense afweer stond manhaftig paraat en trok de remise strijdbaar over de streep. De hatelijk nul is weg gepoetst en volgende week wacht thuis Jong Ajax dat ook al matig is gestart.’’ De linies dicht bij elkaar houden tegen die jongens. Doe je dat niet, dan verlies je nog van hun onder 13 team,’’ reageerde de zichtbaar tevreden Mike Snoei die  weer kansen ruikt stappen te kunnen zetten de komende weken.