Luister terug: Puk Bannov te gast bij Kijk in de Wijk

Luister terug: Puk Bannov te gast bij Kijk in de Wijk

Chris Schrijver

In de uitzending van Kijk in de Wijk van zaterdag 16 september was Erik Baalbergen in gesprek met Puk Bannov. Hij had haar voor een interview ( tweede uur ) van het programma Kijk in de Wijk uitgenodigd. Puk Bannov gaf in dit interview aan hoe haar strijd tegen pesten vorig jaar met de examen stunt landelijke bekendheid kreeg.

Puk Bannov is 17 jaar jong en dochter van Peter (Milow) en Mira uit IJmuiden. Ze waren ook bij het interview aanwezig. Puk wil zich op allerlei manieren creatief uiten en een statement maken tegen pesten en geweld. Puk ontwerpt, geïnspireerd door o.a. Steam punk, en doet veel met aparte kleding. Ze profileert zich op diverse manieren in de strijd tegen onrecht en pesten. Puk gaat door!

In het tweede deel van het interview van Erik legt Puk uit hoe zij een vervolg aan haar activiteiten wil geven. Dat doet ze ook via muziek en dans, en door haar inbreng ontstond het nummer Bully Bitch tegen pesten. De band Essay Boyca waar Puk en ouders deel van uit maken komt uit  IJmuiden en bestaat uit 4 leden. En zijn veel in het land op festivals te vinden.

Haar vader Peter (Milow) geeft inzicht in de energieke muziekstijl van Essay Boyca die ze vooral tijdens festivals aan de liefhebbers over willen brengen.

Luister hieronder het hele interview terug!

Zaterdag  23 september is er een nieuwe uitzending van Kijk in de Wijk van 10:00 tot 12:00. Met in het eerste uur de activiteiten van Welzijn Velsen. En in het tweede uur interviewt vaste gast John van Opijnen, Johan Zwakman van de wijkplatforms. Hij zal zijn verhaal vertellen over zijn activiteiten. Dat belooft een interessant uur te worden.