Bespaar op de energierekening!

Bespaar op de energierekening!

Gratis voor 300 euro producten om je energierekening naar beneden te brengen – dat geeft de gemeente Velsen aan mensen in een slecht geïsoleerd huurhuis (sociale huur). Adviseurs van de Klimaatroute en van Energiek Velsen komen langs. Zelf aanmelden mag ook.

Ledlampen, radiatorventilatoren, waterbesparende douchekoppen – allemaal producten om te besparen op je energierekening. Dat scheelt elke maand geld. De gemeente Velsen biedt het gratis aan. Woont u in een slecht (of niet) geïsoleerd huurhuis (sociale huur)? Dan is dat aanbod voor u!

Klimaatroute en Energiek Velsen: betrouwbare adviseurs

In augustus kregen kandidaten in IJmuiden en Velsen-Noord per brief een mooi aanbod: adviseurs van de Klimaatroute en Energiek Velsen komen belangeloos langs met allerlei energiebesparende producten. Wie wil, kan kiezen uit bijvoorbeeld tochtstrips, douchetimers en besparende douchekoppen. Of andere dingen, die in totaal wel 300 euro waard zijn. De adviseurs kijken samen met u naar wat de meeste energie bespaart. En ze installeren de producten direct, zodat u er nog dezelfde dag voordeel van heeft.

Duizenden producten uitgedeeld en duizenden euro’s bespaard

Zo zijn er al bijna 4.500 ledlampen uitgedeeld, en bijna 1.800 radiatorventilatoren (wat de opbrengst van de radiator verbetert). Ook waterbesparende douchekoppen en slimme stekkerdozen zijn erg in trek. In totaal – zo berekent Velsen – besparen de deelnemers tot nu toe wel 350.000 euro per jaar.

Velserbroek, Driehuis, Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid

De komende tijd krijgen huurders van sociale huurwoningen in Velserbroek, Driehuis, Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid ook zo’n aanbod. Wie zichzelf wil aanmelden, kan contact opnemen via www.energiekvelsen.nl of mailen naar duurzaamwonen@klimaatroute.nl. Bellen kan naar 020-2443977. De gemeente Velsen geeft ook informatie: bel 14-0255.