Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Muziek uit 17e eeuw Londen en pianorecital Crommelin

Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Muziek uit 17e eeuw Londen en pianorecital Crommelin
Lodewijk Crommelin

Aangeleverd

Dit weekend weer een mooie programmering in ‘t Mosterdzaadje. Met luit en viool en verhaal komt het leven uit de Gouden Eeuw in Londen tot leven. Een bijzondere voorstelling belooft dat te worden. De pianist Lodewijk Crommelin maakt het weekend muzikaal weer helemaal compleet.

Oude Muziek
Vrijdag 15 september om 20.00 uur klinkt in ‘t Mosterdzaadje de muziek uit het Londen van de 17e eeuw. Dansvormen, improvisaties en volksmuziek: Van Matthew Locke tot Nicola Matteïs.

Leden van het Marini Consort, Koos Verhage – barokviool en Punto Bawono – barokgitaar en luit brengen met aanstekelijke passie een verhalend programma de muziek uit die periode tot leven. Titel van het programma: Beweging!

‘Londen is al eeuwen een wereldstad. In de 17e eeuw had Londen een enorme aantrekkingskracht en kwamen mensen vanuit heel Europa hun geluk daar beproeven. En waar mensen zijn, is muziek! De dynamiek van de Engelse Gouden Eeuw is terug te horen in de krachtige muziek van deze periode. Het Marini Consort houdt van deze kracht en dynamiek. We kiezen voor muziek van feesten en partijen, muziek van de straat en dansmuziek’.

De twee professionele leden van het Marini Consort hebben elkaar gevonden in een gedeelde passie voor oude muziek.

Pianorecital Lodewijk Crommelin
Op zondagmiddag 17 september om 15.00 uur speelt in ‘t Mosterdzaadje de pianist Lodewijk Crommelin een heel fraai programma met werken van Beethoven, Schubert, Debussy, Charles Griffes en Poulenc.

De Variaties op een eigen thema is een van Beethovens mooiste composities in deze vorm. Vorm en inhoud zijn volmaakt in balans. De sonate in a klein D 784 van Schubert is voor de meeste pianisten een zeer geliefd stuk om te spelen. Dan volgen wat kortere stukken van Debussy en Griffes.

Charles Griffes was een veelbelovende Amerikaanse componist die in 1920 op 35-jarige leeftijd overleed. Zijn sfeervolle muziek heeft een impressionistische stijl. Lodewijk heeft een aantal van zijn stukken op CD vastgelegd.

Lodewijk Crommelin studeerde piano bij Naum Grubert in Den Haag en muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij vervolgde zijn studie in Houston en masterclasses bij de groten der aarde. Lodewijk is actief als docent, solist en kamermuziek.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625
Half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij na afloop collecte met richtlijn €10.
www.mosterdzaadje.nl