Luister terug: Chris Hebling te gast bij Kijk In De Wijk

Luister terug: Chris Hebling te gast bij Kijk In De Wijk

Chris Schrijver

In de uitzending van Kijk in de Wijk op zaterdag 2 september was Marlenne in gesprek met Chris Hebling. Ze had hem voor een interview in het tweede uur van het programma uitgenodigd. Chris Hebling gaf in dit interview inzicht hoe hij in IJmuiden bij Socius maatschappelijk dienstverlening is beland.

Chris is 26 jaar geleden naar Amsterdam gekomen. Geboren in Chicago in de VS. Als zoon van geëmigreerde Duitse ouders. Na verloop van tijd was hij met zijn ouders naar Hamburg in Duitsland teruggekeerd. Hij wilde echter meer van de wereld zien en ervaren. Ook woonde Chris in Durban, Zuid – Afrika om voor het ANC te gaan werken. En inmiddels is hij reeds jaren in dienst bij Socius als groeps maatschappelijk werker in de gemeente Velsen, voor diverse wijklocaties. 

Chris Hebling gaf in dit interview inzicht hoe hij in IJmuiden bij Socius maatschappelijk dienstverlening is beland. Hij wilde in zijn jeugd heel iets anders gaan studeren, maar dat werd hem door vrienden afgeraden. Hij kon beter iets met mensenwerk gaan doen.  Dat paste beter. Inmiddels heeft hij vele opleidingen in het sociaal werk gedaan. Na zijn komst in Amsterdam heeft hij veel ervaring opgedaan in het werk van daklozen opvang. Hij houdt van het veldwerk. En benoemde het unieke en bijzondere karakter dat IJmuiden heeft en waar de mensen best trots op mogen zijn. Hij ontwikkelde, afhankelijk van de problematiek, voor Socius verschillende zeer toegankelijke cursussen. En daar verteld hij vol enthousiasme over!

Luister hieronder het hele interview terug.

De komende zaterdag 9 september is er echter geen uitzending van Kijk in de Wijk. De eerstvolgende uitzending is op zaterdag 16 september van 10:00 tot 12:00. In het tweede uur interviewt vaste gast Erik Baalbergen Puk. Zij zal haar levensverhaal vertellen en laat nummers van haar eigen band horen. Dat belooft een interessant uur te worden.