Sterke start nieuwe seizoen van ‘t Mosterdzaadje

Sterke start nieuwe seizoen van ‘t Mosterdzaadje
Natasa & Daan

Aangeleverd

Tesla Piano Trio
Het nieuwe concertseizoen wordt op vrijdag 8 september om 20.00 uur geopend door het Tesla Trio, een pianotrio van grote klasse. Een goed begin met de violiste Nataša Grujić, de celliste Isabel Vaz en de pianist Daan Treur. Op het programma Haydn, Beethoven en Bunch.

Een trio vol ambitie, jarenlange vriendschap en plezier in het samen uitvoeren van muziek.
In dit programma komt het verschil naar voren tussen de traditionele trio-vorm, zoals geschreven door Haydn en de manier waar Beethoven te werk ging.  Bij Haydn kreeg de piano een begeleidende rol. Beethoven bedeeld de instrumenten een gelijkwaardige rol toe. Haydn elegant en helder, Beethoven vol expressieve diepgang en persoonlijk emoties.

Tot slot ‘Slow Dance’ van de Amerikaanse componist Kenji Bunch. (1973)  De muziek weerspiegelt de vele facetten van menselijke emoties en biedt een gevoel van troost en reflectie. Oorspronkelijk voor altviool en piano maar ook gearrangeerd voor pianotrio.

Natasa & Daan

Pianist Frederic Voorn
Op zondag 10 september om 15.00 uur is de pianist Frederic Voorn te gast in ‘t Mosterdzaadje. Op zijn programma de 4e partita van J.S. Bach en 12 Dolcetti van Frederic Voorn zelf.
Frederic Voorn, pianist, componist, dirigent en publicist, weet als geen ander de verbanden in de muziekgeschiedenis in zijn programma te verweven. Niet voor niets was hij jarenlang programmeur bij de klassieke zender en schrijft hij artikelen en boeken over pianoliteratuur. Van hem zijn in de loop der jaren vele cd’s verschenen waaronder ook één geheel gewijd aan eigen composities.
Bach schreef zijn zes Partita’s tussen 1726 en 1731. De Vierde Partita stamt uit 1728. Een monumentaal meesterwerk bestaande uit zeven dansvormen.  

Frederic Voorn (1962) schreef recent, speciaal voor o.a. Spotify, de 12 Dolcetti. Muziek die ook niet geoefende luisteraars aanspreken. De 12 Dolcetti zijn een bonte verzameling impressies van allerlei pluimage. De laatste schreef hij voor Oekraïne.

Frederic Voorn

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29 Santpoort-Noord 023-5378625
Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.
Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn van €10
www.mosterdzaadje.nl