Summer Park Sessions belooft cultuur feest te worden

Summer Park Sessions belooft cultuur feest te worden

Sabrina Koster

Dit weekend is het weer zo ver! Summer Park Sessions is terug voor een derde editie. Vanaf vrijdag 8 tot en met zondag 10 september gaat het festival in Park Velserbeek los. Met een programma boordevol cultuur en lokale verenigingen, belooft het een feest te worden.

Het culturele festival Summer Park Sessions spant drie dagen lang en biedt een podium voor lokale artiesten en culturele organisaties. Voor het avondprogramma kun je alleen met een ticket naar binnen, maar ook overdag zijn er nog genoeg gratis activiteiten boordevol cultuur.

Door het weekend heen staan er verschillende lokale artiesten op het podium; van koren, dansgroepen, tot orkesten, en musicalverenigingen. Maar ook de avondconcerten beloven dit jaar weer een feestje te worden met geweldige artiesten.

Avondconcerten
Op vrijdag wordt het festival geopend door lokale bandjes. Vervolgens neemt Doe Maar tribute band “Smoorverliefd” het podium. Vervolgens is de zaterdagavond een feest voor de musicalliefhebber. Er wordt er een ware Musical Sing Along gehouden door lokale verenigingen Unidos, De Jonge Stem, Times Square, KOEL en EDAM Productions.

En op zondagavond een geweldige afsluiter met niemand minder dan Paul de Leeuw. Paul de Leeuw speelt een deel van zijn nieuwe theaterprogramma “60? We zien wel”. Hij wordt begeleid door Cor Bakker op vleugel, zullen ook zijn grootste klassiekers door het park galmen.

Festivalterrein
Zaterdag en zondag is het festivalterrein tussen 11:00 uur en 18:00 uur geopend. Door de dag heen zijn er tal van activiteiten te doen en cultuur te proeven. Allereerst zijn er dit jaar maar liefst twee podia waar elk halfuur optredens te zien zijn van dans, zang, orkest, theater tot musical. Voor ieder wat wils!

Daarnaast is er een culturele markt waar lokale organisaties staan met streekproducten, kunst en cultuur, en een museumterrein voor ook beeldende kunst. Op het kinderterrein zijn er heel veel spelletjes te doen. Speciaal voor die enthousiastelingen die niet alleen willen genieten, maar zelf ook mee willen doen, zijn er verschillende culturele en sportieve workshops. Bovendien is er lekker eten en drinken te halen.

Het festival en alle andere onderdelen zijn op zaterdag 9 en zondag 10 september tussen 11:00 uur en 18:00 uur voor iedereen gratis toegankelijk.

Kijk voor het volledige programma en tickets op summerparksessions.nl/

Luister hieronder terug naar initiatiefnemer van het festival Maarten Redeker die tijdens Kijk In De Wijk met Marlenne en Chris Schrijver het programma verder toelicht

Foto’s van de opbouw door Ton van Steijn