Nederlands Film Festival en Cinekid ook dit jaar in Filmtheater Velsen

Nederlands Film Festival en Cinekid ook dit jaar in Filmtheater Velsen
Saïd & Anna still

Aangeleverd

Voor het derde jaar op rij is Filmtheater Velsen een van de deelnemende filmdoeken van twee van Nederlands bekendste en meest geliefde filmfestivals. Eind september zijn zowel de openings- als de slotfilm van het Nederlands Film Festival in IJmuiden te zien. In de herfstvakantie in oktober kunnen de jongste filmbezoekers en hun (groot)ouders in Filmtheater Velsen naar het beste op het gebied van kinderfilm tijdens een nieuwe editie van Cinekid.

Met de komst van de twee filmfestivals hoeven bezoekers uit Velsen deze herfst niet af te reizen naar de festivalsteden Utrecht en Amsterdam om alsnog het mooiste en nieuwste op het gebied van film te kunnen zien.
 

Nederlands Film Festival
Het Nederlands Film Festival gaat op vrijdag 22 september van start in festivalstad Utrecht. De openingsfilm is Sweet Dreams dat meedogenloze satire en uitbundige esthetiek combineert in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme. Renée Soutendijk werd voor haar rol in deze film zelfs al uitgeroepen tot beste actrice op het filmfestival van Locarno. Sweet Dreams is gelijktijdig aan de Nederlandse première in Utrecht ook te zien in Filmtheater Velsen, om 20.00 uur.

Op donderdag 28 september 20.00 uur wordt in Velsen ook de slotfilm van het festival vertoond. Zomervacht is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jaap Robben.

Cinekid
In de herfstvakantie zijn in Filmtheater Velsen vier films van ‘s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen van 4 t/m 14 jaar te zien, Cinekid! Het Deense Dancing Queen (8+) waarin buitenbeentje Mina meedoet aan een danswedstrijd is te zien op zondag 22 oktober 14.00. Saïd & Anna (4+) over twee kinderen uit verschillende milieus die spullen repareren in een Repairshop is te zien op maandag 23 oktober 11.00. De animatie Klara’s gekke treinavontuur (6+) zie je op dinsdag 24 oktober 11.00. Zeevonk (10+) is te zien op donderdag 26 oktober 11.00. De films zijn Nederlands gesproken. Zeevonk is Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld, Dancing Queen is Nederlands ingesproken en/of ondertiteld.

Kaarten voor de films van het Nederlands Film Festival in Filmtheater in Velsen zijn al te koop. De Cinekid-titels in Filmtheater Velsen zijn al bekend en gaan vanaf 28 september in de verkoop. Voor informatie ga naar filmtheatervelsen.nl