Opening twee nieuwe hardlooproutes in Zuid-Kennemerland

Opening twee nieuwe hardlooproutes in Zuid-Kennemerland
© Natuurmonumenten

Aangeleverd

Verspreid door het land werken Natuurmonumenten en Stichting Zevenheuvelenloop samen om mensen op een gezonde manier in de natuur te laten sporten. Ook in Zuid-Kennemerland hebben zij nu samen twee nieuwe hardlooproutes ontwikkeld. Aanstaande zondag 3 september worden de routes geopend.

In het noordelijke deel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn twee bewegwijzerde hardlooproutes uitgezet door bos en duin. Zo kunnen hardlopers lekker een mooi rondje trainen zonder op hun telefoon te hoeven kijken. De ene route is 6,5km en de andere is 3,5km. Ze zijn te combineren tot een dubbele lus, dan is het 10km. In de routes zitten smalle paden, brede paden, stevige bosgrond en stukken mul zand in het open duin én natuurlijk een aantal klimmetjes en afdalingen.

Bij entree Midden-Herenduin is het startpunt van de 6,5km. Bij entree Heerenduinen is de start van de 3,5km. Bij beide startpunten staat een informatiebordje met uitleg en een kaartje. Vanaf ieder startpunt is het gecombineerde rondje van 10km mogelijk. In het gebied zijn de routes met pijltjes aangegeven.

Op zondag 3 september openen Natuurmonumenten en de Zevenheuvelenloop om 10.30 uur de twee hardlooproutes in Zuid-Kennemerland. Loop mee met een trainingsloop van 6,5km door Midden-Herenduin. Ontmoet andere hardlopers en na afloop is er een gezonde snack en wat te drinken. Wil je meelopen? Deelname is gratis, maar meld je wel even aan via www.nm.nl/agenda