Oud wethouder Arjen Verkaik nieuwe directeur Pieter Vermeulenmuseum

Oud wethouder Arjen Verkaik nieuwe directeur Pieter Vermeulenmuseum
©aangeleverd Arjen Verkaik

Het bestuur van het Pieter Vermeulen Museum heeft Arjen Verkaik per 7 augustus aangesteld als directeur. Verkaik volgt Paul Aris op, die sinds mei 2020 leidinggaf aan het museum en centrum voor natuur- en milieueducatie en nu met pensioen gaat. Verkaik was van 2006 tot 2018 wethouder in de Gemeente Velsen en is sindsdien werkzaam als adviseur in de (semi-)publieke sector. Verkaik woont in Santpoort-Noord.

“We zijn erg blij met de komst van Arjen Verkaik”, aldus Fred van Dam, voorzitter van het Pieter Vermeulen Museum. “Arjen brengt veel bestuurlijke ervaring mee, kent de regio goed en beschikt over een uitgebreid netwerk. Daarmee is hij de aangewezen persoon om de plannen voor de verhuizing naar een nieuwe, grotere locatie en de bijbehorende nieuwe opzet concreet gestalte te gaan geven. We danken Paul voor zijn geweldige bijdrage in een periode die gekenmerkt werd door de impact van de coronapandemie. Paul heeft ons goed door deze moeilijke tijd geloodst en heeft een belangrijke rol gespeeld in het maken van onze toekomstplannen.”

Museum deze week nog open

Speciaal voor de zomervakantie heeft het Pieter Vermeulen Museum ruimere openingstijden. Dat is ook deze week nog het geval. De tentoonstelling Kriebelbeestjes en de vaste collectie zijn nog te bezoeken op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kaartjes reserveren kan via www.pietervermeulenmuseum.nl. Het is ook mogelijk om kaartjes bij de kassa van het museum te kopen of gebruik te maken van de museumjaarkaart. Het Pieter Vermeulen Museum is gevestigd aan de Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL Driehuis.

Van 4 t/m 23 september is het museum tijdelijk gesloten in verband met de opbouw van de nieuwe tentoonstelling.