Camping de Elta slaat aan!

Camping de Elta slaat aan!
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Vrijdagavond 25 augustus.  ‘’Max  Mania’’ in Santpoort-Zuid bij Terrasvogels. Formule 1 gigant Max Verstappen maakt het nodige los in ons land! Ruim 300 gasten uit buiten- en binnenland hebben een plekje gevonden op’’ Camping de Elta’’. Men eet een hapje, doet een drankje en geniet van live muziek. Het is broeierig warm maar Pluvius heeft vrijdag gelukkig een ATV-dag, dus de sfeer zit er goed in. De auto’s staan keurig geparkeerd op het voormalige honkbalveld waar vrijwilliger Piet Uijtendaal ontspannen toeziet dat alles vlekkeloos verloopt. 

De vrijwilligers hebben er zin in, de gasten zijn razend enthousiast, dus niets staat een leuke avond in de weg. Natuurlijk zijn er wat ’’opstart dingetjes’’ In één tent ontbreken heel even bestelde slaapzakken en een Engelse gast is de sleutel van zijn gehuurde E-bikeal al ra  kwijt maar binnen no-time worden die ‘’oneffenheidjes’’ tot groot genoegen van de gasten soepel en met een kwinkslag glad gestreken. De muntverkoop loopt crescendo. Ontbijtjes en een smakelijke avondhap worden en masse besteld en de drankmuntjes gaan volgens voorzitter Paul Vessies als ‘’ warme broodjes’’ over de toonbank. Morgen naar de kwalificatierace toe op het Circuit van Zandvoort en zondagmiddag hoopt een ieder vurig dat “ onze Max’’ doet wat hij al een paar jaar doet: voor de 3e maal op rij winnen in Zandvoort. Drie dagen lang zullen 105.000 race fanaten de kustplaats in bezit nemen en een klein deel daarvan bevolkt het 2e voetbalveld van ‘’ De Vogels’’ uit Santpoort-Zuid!

Frans en Annie van Leeuwen uit Malden, nabij Nijmegen genieten met volle teugen.’’ Het was wel een heel gedoe hoor.  We zouden naar Hongarije gaan maar dat correspondeerde weer met de Nijmeegse vierdaagse. Tja, daar moeten we natuurlijk bij zijn. We hebben twee kaarten omgeruild en zijn vervolgens hier in Santpoort  terecht gekomen. Qua prijs heel interessant en de sfeer is hier gemoedelijk en fantastisch. Wat wil je nog meer eigenlijk? Mijn vrouw is een grote Max-fan en race fanaat en ik vind het wel leuk hoor,’’ glimlacht de zelfstandig ondernemer. 

Initiator Ferry Lamboo maakt een meer dan tevreden en vooral ontspannen indruk.’’  Dat kun je wel zeggen hoor, haha. Vorig jaar was het vooral stressen want alles was nieuw en onbekend. Dit jaar loopt het veel meer gestroomlijnd en heb ik de tijd om met de gasten een gesprek aan te gaan hoe ze het hier beleven. Heerlijk toch?,’’ poneert Ferry terwijl achter het clubhuis voor een zeer enthousiast mannetje of 100  de ingehuurde zanger Dennis Sintenie het aanwezige publiek trakteert op voornamelijk Nederlandstalig genre. Tot groot plezier van alle aanwezigen die ook op de evergreen ‘’ Sweet Caroline’’ compleet los gaan en om 11.00 uur eendrachtig richting het tentenkamp op veld 2 verdwijnen. Nog twee dagen te gaan en de stemming zit er nu al behoorlijk in!