Hoe veilig is Velsen?

Hoe veilig is Velsen?
© Pixabay

Hoe onveilig voelt u zich in de buurt? Is er bij u ingebroken? Vertrouwt u de overheid? In augustus krijgen 4.500 Velsenaren een brief van de gemeente in de bus met dit soort vragen. Doe mee!, vraagt burgemeester Frank Dales. Daar wordt het veiligheidsbeleid beter van.

De brief gaat over de Veiligheidsmonitor 2023. Dat is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen én naar het optreden van gemeente en politie. Dat laatste onderwerp heeft te maken met het boek ‘Aangehaakt Nederland’, dat hier speciaal over gaat. De gemeente wil weten wat u van hun optreden vindt. Er zitten ook vragen in over de georganiseerde criminaliteit (ondermijning).

Doe mee!

Burgemeester Frank Dales hoopt dat alle mensen die de brief krijgen, ook meedoen aan het onderzoek. “Alleen als veel mensen reageren, krijgen we goed in beeld van hoe onze inwoners de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Velsen ervaren. Met de uitslag hebben we goede handvatten om de veiligheid voor iedereen verder te verbeteren.”

Willekeurig gekozen

De uitnodiging om mee te doen komt per post en valt bij 4.500 inwoners in de bus. U kunt zich niet zelf aanmelden voor het onderzoek. Het onderzoek wordt elke twee jaar gedaan – en in veel meer gemeenten dan in Velsen alleen. De uitslagen worden in maart 2024 verwacht.

Eerdere resultaten zijn te bekijken via www.velsen.databank.nl/content/veiligheidsmonitor.