Doe mee aan onderzoek over recycle-tarief

Doe mee aan onderzoek over recycle-tarief
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

Aangeleverd

De gemeente Velsen wil graag weten wat de inwoners vinden van afval scheiden en van de invoering van het recycle-tarief. Het burgerpanel heeft hiervoor al een uitnodiging ontvangen. Wilt u ook uw mening geven, dan nodigt de gemeente u graag uit om de QR-code te scannen en de korte vragenlijst in te vullen. Of ga naar www.velsen.nl/  

Meedoen kan tot en met zondag 3 september a.s. Mocht u vragen hebben over het onderzoek of lid willen worden van ons burgerpanel, dan kunt u mailen naar: burgerpanel@velsen.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking!

Sinds 1 januari 2023 hebben we in Velsen het recycle-tarief. Het is een nieuw systeem van afvalstoffenheffing. Bij het recycle-tarief bestaat de afvalstoffenheffing uit twee aparte bedragen: een vast bedrag en een variabel bedrag. De hoogte van het variabele bedrag hangt af van het aantal keer dat u de grijze restafvalbak aan de straat zet of de ondergrondse container voor restafval gebruikt. Bij de ondergrondse restafvalcontainers wordt elke klepopening via de afvalpas bijgehouden. Een container met een 30 liter klepopening is goedkoper dan een container met een 60 liter klepopening. Het maakt hierbij niet uit hoe groot of klein de afvalzak is die u weggooit. Wanneer u bijvoorbeeld een klein zakje restafval van 10 liter weggooit in de container met de 60 liter klepopening dan betaalt u het bedrag voor een restafvalzak van 60 liter.