Telstar de complimenten, Jong PSV de punten

Telstar de complimenten, Jong PSV de punten
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Voor de seizoen ouverture diende Telstar maandagavond af te reizen naar Eindhoven  en in  het bijzonder naar de lommerrijk gelegen Herdgang waar ‘’ de jonkies’’ van P.S.V. de tegenstander waren. Ieder jaar weer levert Jong P.S.V.  jeugdige talenten af die na een paar jaar de top aantikken. Bergwijn, Gakpo, Bakayoko, Sabadi en Paal om er eens paar te noemen. 

Na een lange oefencampagne met slechts een luttele  nederlaag tegen 2e divisionist Katwijk interessant om te zien hoe het nieuwe Telstar er voor staat. Mike Snoei liet optekenen dat Telstar nog steeds in elke linie een speler nodig heeft en zoekt nog nadrukkelijk om zo het gewenste nacompetitievoetbal te halen. Speelde Telstar in het eerste duel vorig seizoen met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax, maandag verloor het knullig met 1-0 na een behoorlijke wedstrijd, vooral voor rust. Op de openingsfase na waarin Jong PSV door Jason van Duiven twee riante kansen kreeg die door miraculeuze reddingen van Ronald Koeman jr werden geneutraliseerd, was het Telstar dat voor rust het spel bepaalde.

’’ We speelden in die fase zeer behoorlijk en onze spitsen hadden dreiging en kregen kansen, ‘’ reageerde Mike Snoei’’  Een duel voor rust ook met veel onderlinge irritaties, veel overtredingen, veel gele kaarten ((6!) op een zwoele maandagavond voor goed gevulde tribunes. De hoofdreden dat Telstar zich niet kon belonen, heette Zakaria Eddahchouri. In kansrijke positie wist hij tot driemaal aan toe de trekker niet over te halen.

Na rust bleef Telstar aanvankelijk bovenliggend, maar Eddahchouri zag al rap zijn grootste mogelijkheid, een vrije kopbal van dichtbij, de lat schampen. Een misser met gevolgen want met nog twintig minuten op de klok was het driemaal scheepsrecht voor de getalenteerde en nog jonge Jason van Duiven. Thomas Oude Kotte gleed naar een bal na een scherpe voorzet, voorkwam zodoende wellicht al een tegengoal maar zijn balcontact kwam in de voeten van Jason van Duiven die dankbaar het presentje uitpakte;1-0.

Er kwam nog wel iets van een (wanhopig)slotoffensief maar op de counter liet Jong PSV na de score substantieel op te voeren. Zakaria Eddahchouri  zat gebroken op de grond in de ruimte waar de interviews na afloop plaatsvonden.” Dit is een bittere pil voor ons, stamelde hij en zichtbaar schuldbewust.’’ We hadden pech. Misschien wel een strafschop moeten krijgen en die andere inzet van mij was wellicht over de lijn. Neemt niet weg dat ik kansen heb gemist. Snel herstellen en knallen vrijdag tegen Cambuur,’’ sloot hij positief af. Mike Snoei maakte ondanks de nederlaag een montere indruk. ‘’ Heel tevreden over de eerste helft met veel dreiging van onze spitsen. Doodzonde dan dat je verliest. Kansen krijgen is leuk maar dan wel graag met meer rendement. Enfin: ik ben blij dat we vrijdag al revanche kunnen nemen tegen een topploeg die veel publiek zal meenemen. Oprichten van de week en vrijdag knallen! Maar dan wel effectief met de kansen omgaan.’’