Een ware natte zaterdag in Santpoort

Een ware natte zaterdag in Santpoort

Sabrina Koster

De laatste zaterdag van het Santpoortse Dorpsfeest wordt al jaren de natte zaterdag genoemd. Maar deze zaterdag was vanwege het regenachtige weer natter dan normaal. De regenbuien droegen goed bij aan de modderpoel waar de Kids Mudrun en het kwalleballen werden gehouden. Desondanks schoven er fanatieke deelnemers over de buikschuifbaan op de Weyman Weide.

Derde editie Kids Mudrun
Wegens het grote succes van voorgaande jaren, was ook dit jaar weer een kids mud op het programma. Deelnemers van 8 tot 15 jaar namen het tegen elkaar op en moesten zo snel mogelijk een blubberig parcours op het kwallebalveld doorstaan. Het weer hield het droog tijdens dit evenement, de kids meestal niet. Maar wat zal het hen bommen, modder is toch je van het en de wasmachines moeten toch ook wat te doen krijgen?

Kwalleballen
Op de laatste dag van het Santpoortse dorpsfeest mocht natuurlijk het kwalleballen niet ontbreken. Samen met de Rugbyclub The Smugglers uit Velserbroek is het rugby-spel vertaald naar deze Santpoortse Kwallebal-variant met veel water en zwarte grond. 10 teams strijden om het Santpoortse kampioenschap onder af en toe stromende regen. Maar dat deert de fanatieke teams natuurlijk niet! En denk eraan, als je op de grond ligt, de kwal loslaten, niet tackelen boven de schouder en ook niet als de directe tegenstander de kwal niet heeft!

Buikschuiven
Onze vrienden van de Oranje Vereniging Voorhout (OVV) hebben weer hun best gedaan een supergladde buikschuifbaan aan te leggen. Dit jaar startte het programma een half uurtje eerder vanwege de grote populariteit. Bovendien is er een extra categorie aangebracht voor de kids. Kids van 6-9 jaar startte op de baan, gevolgd door een categorie voor de 10 t/m 14 jarigen.

Laatste uurtjes
Direct na afloop van het buikschuiven ging om 16.30 uur de TentQuiz van start. Quizmasters Hugo van Vessum en Theo Koster maakten er samen met een DJ weer een feestje van de laatste uurtjes van het dorpsfeest.

Traditiegetrouw werd het Dorpsfeest-Santpoort om 24.00 uur afgesloten met vuurwerk op het “circusterrein” aan de Hagelingerweg.