Velsertraverse N197 weer geopend voor verkeer

Velsertraverse N197 weer geopend voor verkeer
© Rijkswaterstaat

Aangeleverd

De herstelwerkzaamheden aan het viaduct Velsertraverse N197 zijn afgerond en de weg is weer opengesteld. De werkzaamheden hebben tien weken geduurd en zijn volgens planning verlopen.

De werkzaamheden waren nodig om de draagkracht van het viaduct te herstellen; er waren meerdere scheurvormingen in het beton ontdekt. Eerst werd het zuidelijke deel van het viaduct aangepakt, daarna het noordelijke. Beide keren volgde de aannemer vijf stappen. Eerst werd het dek van het viaduct opgetild, daarna werden de metalen strips vervangen en de scheuren in het beton hersteld. Vervolgens werden de oplegblokken geplaatst en kon het dek van het viaduct weer teruggeplaatst worden.

Gepaste trots
Omgevingsmanager Harold Hansen kijkt met gepaste trots terug op de werkzaamheden. ‘Het was een bijzonder project. Een viaduct optillen doe je niet elke dag. Ik ben erg blij dat we de planning van tien weken hebben gehaald. De voorbereiding was kort en de verkeershinder fors, maar desondanks kijken we tevreden terug. Dit viaduct kan de komende vijftig jaar weer mee.’

Meer informatie
Wilt u meer lezen over de herstelwerkzaamheden kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/herstelvelsertraverse.