Steppenrace ondanks regen nog steeds immens populair

Steppenrace ondanks regen nog steeds immens populair

Sabrina Koster

Maandag 31 juli was als derde dag van het Dorpsfeest Santpoort weer een gezellige dag vol met waanzinnig leuke activiteiten voor jong en oud. Even leek het er op dat het regenachtige weer roet in het eten zou gooien voor het 40ste jubileum van het straatvoetbal, maar de organisatie koos tijdig voor een alternatieve locatie. In de avond tijdens de steppenrace hield het natte weer de deelnemers en het publiek niet tegen, en werd het wederom een spectaculaire avond.

De 40ste editie van het Straatvoetbal werd verplaatst naar het Polderhuis in Velserbroek. Dit festijn van sport en spel voor kids wordt al jaren lang met veel enthousiasme georganiseerd door vrijwilligers van Stichting Straatvoetbal Santpoort. De organisatie wilde dit 40 jarige jubileum niet in het water laten lopen, dus werkte tijdig aan een oplossing in het overdekte Polderhuis.

In de tent op de Weyman Weide werd er door zo’n 200 deelnemers geklaverjast. Organisatie lag in handen van de Senioren Vereniging Velsen (SSV). Wederom zat de tent helemaal vol. Op het landje van Scholz namen hele families en vriendengroepen het tegen elkaar op tijdens het populaire Steenwerpen.

Tot slot was het maandagavond Steppenrace-avond. Vanaf 18.00 uur stroomde de Hoofdstraat vol om de 25 deelnemende teams aan het werk te zien. Er viel een aantal korte buien tijdens de races, maar desondanks stond het publiek rijen dik langs de Hoofstraat. En wat een strijd was het! Nog meer dames van Mart ging met de prijs voor de snelste dames naar huis. Bij de heren werd team Orange on Top de onverslagen kampioen.

De avond werd wederom afgesloten met een muziekfeest in de Hoofdstraat.

Bekijk hier de beelden: