Dinsdag in het teken van ringsteken

Dinsdag in het teken van ringsteken

Sabrina Koster

Dinsdag 1 augustus stond volledig in het teken van het ringsteken in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord. Kids startten ’s ochtends op de fiets, gevolgd door scootmobielen. In de middag waren de pony’s en paarden aan de beurt. ‘s Avonds was het aan de brommers om met de ringsteekzwaarden aan de slag te gaan. In geweldige kostuums paradeerden de deelnemers door de Hoofdstraat.

Bij het ringsteken op de brommer deden ruim 100 deelnemers mee. En wat een feestje was dat om te zien, de deelnemers waren geweldig uitgedost. Bekijk hieronder de beelden.

© RTV Seaport / Ton van Steijn

Naast het ringsteken was er ook tijd voor bezinning. In de Naaldkerk was er een oase van rust gecreëerd. Onder begeleiding van ontspannende meditatieve muziek hadden bezoekers een moment van bezinning.

Wegens het regenachtige weer werd de Petanque middag verplaatst naar de overdekte Boulodrome van Petanque Union Kennemerland. De middag werd georganiseerd door de Petanque Union IJmond en de Petanque Union Kennemerland.