SVIJ verwelkomt ruim 500 wandelaars

SVIJ verwelkomt ruim 500 wandelaars

Sabrina Koster

Woensdag 26 juli waren ruim 500 deelnemers van de Stand6daagse te gast bij voetbalvereniging SVIJ. Dit was alweer de 64e editie van de wandeltocht, waarvan de tiende editie met SVIJ als gastheer. IJmuiden vormt de derde stop op de zesdaagse wandeltocht van Hoek van Holland naar Den Helder.

De Strand6Daagse is een geheel verzorgde zelfstandige recreatieve wandelkampeer vakantie langs de waterlijn over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder. In zes dagen wandelen de deelnemers zo´n 140 kilometer. De stops waren dit jaar kampeerterreinen in Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog. 

Onderweg overnachten de wandelaars in zelf meegenomen tenten op verschillende aangewezen locaties. De organisatie regelt verder koffie, thee, frisdrank, warme maaltijden, lunch- en ontbijtpakketjes, fruit. Bovendien wordt de tenten en andere persoonlijke bezittingen elke ochtend met een vrachtwagen naar de volgende pleisterplaats gebracht. 

Woensdagavond werden de wandelaars verwelkomt door de geur van hamburgers op de gril bij SVIJ. Na de overnachting in IJmuiden gingen de wandelaars met rondvaartboot de Emma over het kanaal naar Wijk Aan Zee. Vanaf daar startte de vierde etappe naar Egmond aan Zee.

Zaterdag eindigt de tocht in Den Helder tussen 11:00 tot 15:00. Meer informatie over de Strand6daagse vind je op strand6daagse.nl/