Bijzonder boekje over de Santpoortse Villa Valkenhoef

Bijzonder boekje over de Santpoortse Villa Valkenhoef
Ansichtkaart uit de collectie Frans Looij

Aangeleverd

Frans Looij uit Velserbroek heeft een boekje geschreven over de geschiedenis van Villa Valkenhoef in Santpoort Noord. De titel van het boekje is “Van jonkheer Mock en kraamkliniek Maranatha naar het heden”.

Wat men in dit boekje terug gaat zien is dat de grond waarop de villa is gebouwd op het terrein van Landgoed Duin en Kruidberg heeft gelegen. Verder schrijft Looij dat de grond door een jonkheer (Mock) en een gravin (Van Limburg Stirum) is gekocht en zij er Villa Valkenhoef hebben laten bouwen.

Interessant zijn de hoofdstukken over deze eerste bewoners ‘de rozengeschiedenis van Jonkheer Mock’ en het verhaal over schilderes Caro van Limburg Stirum. Ook schrijft Looij in het boekje over Huize Maranatha als onderdeel van Villa Valkenhoef.  Verder kan men lezen wat er in de Tweede Wereldoorlog met Villa Valkenhoef is gebeurd, en alles over de bewoners na de Tweede Wereldoorlog. Alle verbouwingen aan-in- en rondom de Villa zijn allemaal in dit boekje beschreven.  

De auteur heeft getracht met dit boekje een overzicht van oude herinneringen weer te geven, onmisbaar voor iedereen die nieuwsgierig is naar het verleden.

Het boekje is te koop bij Brederode boeken in de Hoofdstraat in Santpoort – Noord. De kosten zijn 17,50 euro die voor een deel ten goede komen aan de stichting ALS.

Foto boekje: Frans Looij

Ansichtkaart: collectie Frans Looij : Villa Valkenhoef.