Zomerpret gestart: Zes weken lang activiteiten voor kids

Zomerpret gestart: Zes weken lang activiteiten voor kids

Niet op plein 1945, maar in de sporthal IJmuiden-Oost werd maandag het startsein gegeven aan Zomerpret. Elke dag in de zomervakantie zijn er in Velsen activiteiten te doen voor kinderen en jongeren tot 12 jaar, georganiseerd door Welzijn Velsen. Als start van de zes weken Zomerpret werd er een waar circus gebouwd in de sportzaal, een waar kinderfestival.

Wegens de regenachtige weersomstandigheden werd het kinderfestival verplaatst van Plein 1945 naar de sporthal. Kinderen konden daar hun kunsten oefenen op eenwielers, borden draaien, spelen op het springkussens en geschminkt worden. Ook was er buiten een mini bungeejump attractie.

Zomerpret is ontstaan in de coronaperiode om de kinderen leuke activiteiten te bieden in de rare tijd. De gemeente verleent subsidie aan lokale clubs en vereniging voor het organiseren van de activiteiten. Wegens groot succes, volgt dit jaar alweer de vierde editie. Daardoor kunnen kids vanaf 22 juli tot en met 1 september de hele zomer door dansen, zingen, sporten, spellen doen en theater beoefenen.

Het hele programma is te vinden op welzijnvelsen.nl/zomerpret