Velsertunnel richting Haarlem rest van de dag gestremd

Velsertunnel richting Haarlem rest van de dag gestremd
© Foto door NH Nieuws

Aangeleverd

De Velsertunnel (A22) is de rest van de dag dicht tussen Alkmaar en Haarlem. Door een aanrijding met de verrijdbare vangrail is er slechts één buis van de tunnel beschikbaar. Vanaf 20.00 uur sluit Rijkswaterstaat de tunnel in beide richtingen af om reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Tot die tijd wordt verkeer richting Haarlem omgeleid via de Wijkertunnel (A9).

Afgelopen nacht werden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in de tunnel. Verkeer richting Alkmaar werd door de andere tunnelbuis geleid. Tijdens de werkzaamheden heeft een automobilist de verrijdbare vangrail aangereden. Dit heeft voor flinke schade gezorgd. De verrijdbare vangrail is defect en kan niet meer worden verplaatst. Hierdoor blijft het verkeer richting Alkmaar gebruik maken van de andere tunnelbuis en wordt het verkeer richting Haarlem omgeleid via de Wijkertunnel (A9).

Reparatie
Om de vangrail te verwijderen en de reparatie goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de tunnel in beide richtingen af te sluiten. Van dinsdag 20.00 uur tot woensdag 05.00 uur is daarom de Velsertunnel helemaal dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel. Om de verkeershinder te beperken sluiten we de tunnel na de avondspits af.

Storing maandag
Maandag was de Velsertunnel lange tijd afgesloten voor verkeer van Haarlem richting Alkmaar. Een storing in de verkeersregelinstallatie zorgde voor verkeershinder. De stremming van dinsdag heeft geen relatie met de storing in de verkeersregelinstallatie van maandag.

Meer informatie
Kijk voor meer verkeersinformatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).