Huttenbouw Velserbroek begonnen

Huttenbouw Velserbroek begonnen
© RTV Seaport / Ton van Steijn

De Huttenbouw Velserbroek is weer begonnen! Tot en met donderdag 27 juli wordt er volop getimmerd en gezaagd in de bossen op de hoek van de Grote Buitenduik in Velserbroek. Op de eerste dag werden er al grote bouwwerken in elkaar gezet. Bekijk hier de beelden.

De Huttenbouw is bedoeld voor tieners met een minimumleeftijd van 10 jaar die zelfstandig aan de slag kunnen, dus zonder timmerende ouders en/of verzorgers. Kids kunnen bovendien het bouwen afwisselen met andere activiteiten zoals boogschieten.

De organisatie wordt al een aantal jaar door Welzijn Velsen verzorgd, met hulp van een grote groep vrijwilligers. De Huttenbouw is tegelijkertijd een jongerenproject omdat een 20-tal jongeren de jeugd begeleiden en de horeca, het transport, het sporten en het ’s nachts bewaken van het terrein mede voor hun rekening nemen.