Prentenboek cadeau-actie succes voor VoorleesExpress

Prentenboek cadeau-actie succes voor VoorleesExpress

Aangeleverd

De landelijke leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ was een succes. De klanten van de ReadShop in IJmuiden hebben deze geweldige stapel met boeken, maar liefst 143 prentenboeken van Kleine IJsbeer, aan de VoorleesExpress Velsen gedoneerd!  Voor € 2,99 waren de boeken te koop bij de ReadShop. Wie er eentje extra kocht, doneerde deze aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

Ieder kind een boekenplankje
Het doel van deze campagne is dat ieder kind in Nederland opgroeit met een eigen boekenplank met prachtige boeken. De ReadShop heeft zich hard gemaakt voor deze mooie missie en besloten de gedoneerde boeken te schenken aan de VoorleesExpress Velsen. Nadine van Oostende, projectleider VoorleesExpress Velsen, is super enthousiast over de opbrengst. “Omdat het er zoveel zijn, delen we de opbrengst met het opvangschip en nieuwkomersklas de Fakkel, in Heemskerk. We gaan een hele hoop kinderen blij maken”.

Zelf ervaren hoe leuk lezen is
De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis.

Nadine bedankt de ReadShop en alle klanten die een prentenboek van ‘Kleine IJsbeer in de tropen’ hebben gedoneerd. “Met de VoorleesExpress Velsen willen we ouders en kinderen laten ervaren hoe leuk lezen en taal is,” aldus Nadine van Oostende. “Inmiddels hebben we sinds 2019 al bij 125 gezinnen voorgelezen.” Lijkt het je ook leuk om voorlezer te worden bij VoorleesExpress Velsen? Mail dan naar vrijwilligers@bibliotheekvelsen.nl of lees meer op www.bibliotheekvelsen.nl