Zee- en Havenmuseum extra open in zomervakantie

Zee- en Havenmuseum extra open in zomervakantie
© IJmuider Zee- en Havenmuseum

Aangeleverd

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum is in juli en augustus op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Dompel je onder in de maritieme wereld en de geschiedenis van het Noordzeekanaal. De prachtige collectie in 12 zalen, twee wissel- tentoonstellingen, audiotour, buitenmuseum en het prachtige uitzicht vanuit de toren staan garant voor een leuke middag. Voor kinderen zijn er vier speurtochten en een uitdagend escapespel. Ook via Zomerpret Velsen biedt het museum in augustus kinderactiviteiten aan (zie museumwebsite).

Zaterdag 29 juli is het motorendraaidag. Deze middag draaien in de motorenhal de grote (scheeps)motoren van o.a. Brons, Bolnes en Kromhout. Op donderdagmiddag is het mogelijk de bibliotheek te bezoeken. Het museum organiseert deze zomer iedere week, afwisselend op dinsdag of donderdag, een wandeling met een ervaren gids over het sluizencomplex. Ook organiseert het museum eens in de twee weken een rondleiding over de visafslag IJmuiden onder leiding van kenner Jan Zwanenburg. Meer informatie over deze wandelingen, data en inschrijven (verplicht) via de website van het museum. Pauzeer of sluit het museumbezoek af in het gezellige en koele museum café. De enthousiaste vrijwilligers verwelkomen u graag. Museumkaart geldig.

Adres: Havenkade 55, IJmuiden. Website: zeehavenmuseum.nl.