Knappe oefenoverwinning met domper

Knappe oefenoverwinning met domper
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Door aanpassingen in het programma kon Jong Ajax zaterdag voor een oefenduel niet naar Velsen-Zuid afreizen. F.C. Eindhoven zag een oefenduel met Beerschot vanwege veiligheidsmaatregelen sneuvelen, dus er werd snel geschakeld en Eindhoven werd bereid gevonden vrijdagmiddag langs te komen. Lierse SK supporters misdroegen zich vorige week in de lichtstad en dat deed de lokale driehoek besluiten het geplande oefenduel met Beerschot te cancelen, Telstar, nog ongeslagen in de oefencampagne, moet volgens Mike Snoei nog wel wat stappen zetten want tevreden is hij nog niet. Voor Telstar was het de eerste (oefen)test tegen een B.V.O.

Mike Snoei genoot van zijn team

‘’ Lekker hoor,’’ riep Mike Snoei op slag van rust naar zijn spelers. Snoei had weinig te klagen gehad voor rust en hoefde eigenlijk nauwelijks te coachen. Onder aanvoering van de zeer bedrijvige Cain Seedorf, die keer op keer werd weggestoken en met ragfijne strakke voorzetten strooide, werd Eindhoven door consequent hoog druk te zetten bij de strot gepakt en kwam voor rust niet eens in de buurt van Koeman jr. Telstar heerste op alle fronten, koesterde veel, héél veel balbezit en het was eigenlijk een klein wonder dat pas halverwege het eerste bedrijf Christos Giousis na weer eens een voorzet van de flank, van wie anders dan Cain Seedorf, de score met zijn hoofd opende;1-0. Vijf minuten voor rust belandde een vrije trap van de andere flank wederom op zijn voorhoofd van de Griek die zodoende met speels gemak en vrij gelaten de score verdubbelde;2-0. Het was beslist geen oefenduel voor fijnbesnaarde spelers die graag de duels ontwijken. Met de regelmaat van een goedlopend polshorloge werden er over een weer pittige en soms zeer stevige overtredingen gemaakt, zonder dat de scheidsrechter overigens ook maar de intentie had naar zijn borstzakje te grijpen. De leidsman van dient was in een bijzonder coulante bui en hield de kaarten op zak.

Spits Christos Giousis verlaat veld op een brancard

In de tweede helft, die veel minder attractief voetbal te zien gaf, was hét moment een moment van pure schrik en ontzetting. Na 55 minuten werd Christos Giousis aan zijn shirt getrokken, kwam verkeerd neer, leek door zijn enkel te gaan en werd met beide handen voor zijn ogen en kermend van de pijn op een brancard van het veld gedragen. Een domper van jewelste voor Telstar en natuurlijk Giousis zelf die in de voorbereiding al aardig wat goals op zijn naam heeft staan. Na afloop van het duel ging hij met de fysio van dienst richting ziekenhuis voor nader onderzoek. Het betreurenswaardige incident leidde niet tot voorzichtiger spel. Integendeel zelfs, over een weer werden ook na rust stevige overtredingen uitgedeeld. Nadat Youssef El Kachati met een ongelooflijke spetter van zeer dichtbij, op het lichaam van Eindhoven-goalie Jorn Brondeel stuitte, zette hij een kwartier voor tijd geraffineerd de 3-1 eindstand op het scorebord want op het uur had Eindhoven middels Jasper Dahlhaus hun enige grote kans van de middag (!) na een vloeiende aanval  weten te verzilveren. Achterin werd er door de Witte Leeuwen namelijk fel en geconcentreerd verdedigd en daar speelde ook de boomlange en fysiek sterke proefspeler Peter Guinari, 13-voudig international uit de Centraal Afrikaanse Republiek, een paar jaar terug nog acterend bij 1860 München en vorig seizoen actief in Luxemburg ( F.C. Wiltz 71), een degelijke rol in. Dinsdagavond 25 juli a.s. ontvangt Telstar 2e divisionist Rijnsburgse Boys en is te hopen dat ze het goede sportieve gevoel  van vrijdagmiddag een passend vervolg kunnen geven.