Zesjarige Fleur uit Santpoort schrijft een boek

Zesjarige Fleur uit Santpoort schrijft een boek
Foto: aangeleverd

Ingeborg Baumann / Jutter/Hofgeest

Van de vader van Fleur Klepper ( 6 jaar oud) ontvingen we het volgende bericht: ,,Ik wil graag uw aandacht vragen voor iets bijzonders. Mijn dochter, Fleur uit Santpoort-Noord, heeft op eigen initiatief een kinderboek geschreven. Het boek is bedoeld om andere kinderen te helpen met de overgang naar de basisschool. Het verhaal is volledig gebaseerd op haar eigen fantasie.’’

Vader Mark Klepper gaat verder: ,,Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat Fleur heeft besloten de opbrengst van haar boek te doneren aan KiKa. Het boek is te bestellen bij de uitgever, en vanaf volgende week zal het ook beschikbaar zijn via Bol.com. Fleur is buitengewoon trots op haar prestatie, en dat zijn wij als ouders natuurlijk ook.

De konijnenschool
Voor het eerst naar school, het is nogal wat. Er zullen vast ouders zijn die zich herinneren of nog moeten beseffen dat meestal nog voor de kerstvakantie hun kinderen verondersteld werden woordjes te lezen en schrijven, de basisprincipes van rekenen onder de knie moeten hebben en in ieder geval serieus bezig moeten zijn met presteren. En dan hebben we het nog alleen over de cognitieve zaken. In de hoofdjes van de kinderen zal van alles omgaan want de overgang van de kleutertijd naar basisschool is groot en eigenlijk best eng. Het kinderboek van de hand van Fleur is speciaal voor kinderen die voor het eerst naar school gaan. Het gaat over een konijntje die voor het eerst naar school gaat en ontdekt dat het niet spannend is, maar juist heel leuk! Wat dit kinderboek nog meer bijzonder maakt is dat de royalty’s van het boek worden gedoneerd aan Stichting Kika.