Tal van zomerse activiteiten tijdens Zomerpret

Tal van zomerse activiteiten tijdens Zomerpret

Aangeleverd

Volgende week start de zomervakantie, en daarmee ook Zomerpret 2023. Van zaterdag 22 juli tot en met vrijdag 1 september vindt Zomerpret Velsen plaats in en rondom de gemeente Velsen. Met tal van gratis activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar belooft het ook deze editie een groot succes te worden.  

Zomerpret Velsen wordt dit jaar voor het eerst door Welzijn Velsen georganiseerd. In samenwerking met de Gemeente Velsen en zestien organisaties is een mooi programma samengesteld. Lydia Moreira, Sociaal Werker bij Welzijn Velsen en Coördinator van Zomerpret kijkt uit naar de zomervakantie: ”We bieden veel verschillende activiteiten die minimaal drie keer per week plaatsvinden. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders of verzorgers kunnen terecht op de website van Welzijn Velsen. Daar is het volledige programma te vinden en is inschrijven ook mogelijk.”   

Over Zomerpret  
Monique Straathof en Sandra Weber werkzaam bij de Gemeente Velsen domein Samenleving zijn eerder betrokken geweest bij de organisatie van Zomerpret: “Zomerpret is ontstaan in de coronaperiode, met het idee kinderen activiteiten aan te bieden tijdens de zomervakantie. Daarnaast was het doel om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Het zomerprogramma was hiervoor een mooie invulling.” Het bleek zo’n groot succes dat de gemeente het evenement in 2022 besloot voort te zetten. Dit jaar is de organisatie voor het eerst in handen van Welzijn Velsen.

Monique Straathof licht toe: “Welzijn Velsen is bekend met het organiseren van kleine en grote evenementen en heeft ervaring in het kinder- en jongerenwerk in de verschillende dorpskernen en buurten. Ook werkt Welzijn Velsen nauw samen met de betrokken organisaties en speelt zij daarom bij Zomerpret een verbindende rol”. 

Het zomerprogramma heeft een groter bereik gekregen in Velsen en steeds meer organisaties hebben een beroep gedaan op de hiervoor vastgestelde subsidieregeling. In 2020 begon Zomerpret met 4 organisaties, in 2021 hebben 11 organisaties gebruik gemaakt van de subsidieregeling. In 2022 hebben 17 organisaties hiervoor subsidie aangevraagd.