Open Dag Telstar druk bezocht

Open Dag Telstar druk bezocht
RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Een  traditionele Open Dag. Spelers delen handtekeningen uit, spelen een oefenwedstrijd, je kunt je seizoenkaart verlengen, voor de jonge fans zijn er spelletjes en nieuwe shirts kunnen worden aangeschaft. Ook bij Telstar, en voor het eerst weer sinds 2019. De Witte Leeuwenkooi diende na afloop van het oefenduel tegen 2e divisionist Excelsior Maassluis als decor waar een kids persconferentie werd belegd.

Zouden de Witte Leeuwen de verdienstelijke 9e plek van seizoen 2022/2023 kunnen evenaren?  Dat dient dan wel te gebeuren zonder de inbreng van Glynor Plet die na zoveel succesvolle jaren een andere uitdaging zoekt en de ambitie heeft uitgesproken spelersbegeleider te worden. Met de komst van twee succesvolle 2e divisie spitsen ( Youssef El Kachati ( Quick Boys, 25 goals) en  Zakaria Eddahchouri  (KHFC, 16 goals) hoopt Mike Snoei het gemis van all- time topscorer Glynor Plet en huurling David Min ( terug naar R.K.C.)te compenseren. ‘’ Ik predik nu nog even voorzichtigheid. Zag dat Ozgur Aktas bij M.V.V,. heeft getekend. Verrassend omdat hij had aangegeven in Turkije te willen gaan spelen. We zijn trouwens nog op zoek naar een verdediger, een aanvallende middenvelder en een aanvaller,’’ liet Mike Snoei zaterdagochtend in het radioprogramma van Leo Driessen optekenen. In dezelfde uitzending solliciteerde Michael van Praag overigens nadrukkelijk naar een positie binnen de raad van commissarissen.’’ Ik denk dat ze mijn netwerk uitstekend kunnen gebruiken,’’ poneerde de voormalig Ajax-preses die al geruime tijd bij de dames van Telstar zijn (vrijwillige) steentje bijdraagt.

Onder prima weersomstandigheden gingen Telstar en  de 2e divisionist met elkaar de strijd aan. Een merkwaardig scoreverloop. Telstar nam al vroeg de leiding, verdubbelde vlak na rust de voorsprong maar zag de gasten tot tweemaal toe de achterstand verkleinen en zelfs op gelijke hoogte komen. Pas vier (!) minuten voor tijd zorgde Youssef El Kachati koeltjes voor 4-3 en  zette testspeler Alae -Eddine Bouyaghlafen in de allerlaatste minuut de 5-3 eindstand op het scorebord.’’ Dit was een typische open dag wedstrijd want wij hielden open huis na rust. We hebben lekker meegewerkt zeg. Misschien kwam het omdat we in de 3e week hard hebben getraind maar ik moet wel toegeven dat het allemaal nog wat stroef verloopt bij ons,’’ reageerde Snoei met een mix van humor en realisme.

Na het laatste fluitsignaal nam vooral de jongste jeugd bezit van het veld en mocht strafschoppen nemen en handtekeningen verzamelen. Ook Ties, Daan, Tim en Tex waren van de partij en gingen op jacht naar handtekeningen.’’ Gaat goed hoor. Ik heb al nummer 18 (Jorginho Soares) en 12 (Tom Overtoom)  binnen,’’ jubelde Daan. Daarna spoeden een 30 tal jonge fans zich naar de kids persconferentie. Op de vraag hoeveel keer hij dit seizoen denkt te gaan scoren, antwoordde de nieuwe centrumspits Youssef El Kachati: ‘’ Heel veel hoop ik maar welk aantal, daar pin ik mij nog niet op vast.’’

Toen kwam hét moment voor de pas 4-jarige Xara. Of zij van de drie speelsters van het vrouwenteam en drie spelers van de selectie van de Witte Leeuwen achter de tafel een knuffel mocht ontvangen. De zes selectiespelers  lieten die kans niet aan zich voorbijgaan en willigden het wel heel speciale verzoek met veel plezier in. De publieke belangstelling was behoorlijk, de goodie bags vonden gretig aftrek en een ieder had zichtbaar genoten op een zwoele zaterdagmiddag in het stadion dat een nieuwe naam heeft gekregen. Vanaf nu het 711 Stadion, vernoemd naar de kersverse hoofdsponsor.