Roeivereniging De Stern verhuist naar het Oude IJ bij Spaarndam

Roeivereniging De Stern verhuist naar het Oude IJ bij Spaarndam

Sabrina Koster

Het is al jaren in de planning, maar eindelijk gaat het gebeuren: Roeivereniging de Stern gaat verhuizen! De roeivereniging vertrekt van hun locatie op het Sluiseiland bij IJmuiden, en zal aanmeren bij het Oude IJ, in het recreatiegebied bij Velsen, tegenover Spaarndam.

De verhuizing van de Stern is noodzakelijk door de komst van Zeesluis IJmuiden. Hierdoor wordt het voor de leden te gevaarlijk om te roeien op het Noordzeekanaal. Op last van Rijkswaterstaat heeft de vereniging gezocht naar een nieuwe locatie. En met succes.

De Roeivereniging is zeer verheugd met de mooie nieuwe locatie. “We hopen voor veel van de omliggende gemeenten een goed te bereiken locatie te zijn om kennis te maken met de prachtige roeisport. We verwachten dan ook zeker ons ledental te kunnen uitbreiden,” deelt de vereniging.

Enkele weken geleden is gestart met de bouw van het nieuwe clubhuis. Momenteel wordt dit afgebouwd in Zaandam, maar zal op 4 augustus getransporteerd worden naar haar uiteindelijke bestemming. Als het clubgebouw er is, start de inrichting, het vlot en de afwerking van de botenstellingen.
Op 1 januari 2024 moet Roeivereniging De Stern volledig verhuisd zijn.

Er moet nog een hoop werk worden verricht, zo zal de afwerking en de aanleg van het vlot nog een aantal maanden in beslag nemen. Door de toegenomen inflatie van de afgelopen paar jaar, is de club nog hard op zoek naar financiering. Mensen die een handje willen helpen, kunnen doneren via rvdestern.nl

Op donderdag 13 juli hebben de leden gevierd dat het hoogste punt van de bouw is bereikt. Op de werf van bouwbedrijf TPG hebben ze een rondleiding gekregen en het glas geheven op de goede afloop.