Telstar slaat toe in minuut 90

Telstar slaat toe in minuut 90
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

In alweer het vierde duel in de voorbereiding kreeg Telstar ADO,20 de kersverse 2e divisionist  op bezoek. Vijf goals tegen Hollandia en een enkele goal tegen D.E.M. Het houdt aanvallend nog niet over en alle spitsen krijgen in deze fase natuurlijk gelijke kansen. Mike Snoei wilde graag dat het veld voor het duel nog kon worden besproeid. Om blessures te voorkomen en het spel sneller te laten verlopen. Dat lukte overigens pas op het allerlaatste moment voor de start maar met mate. De hoofdtribune was goed gevuld omdat ook de ploeg uit Heemskerk aardig wat volk had meegenomen.

Het veldspel van Telstar zag  er in het 1e kwartier behoorlijk uit want het heft werd stevig in handen genomen, met name dan over de linkervleugel waar nieuwkomer  Lassana Faye aanvankelijk excelleerde met zijn snelheid en strakke voorzetten. Een verdedigende blunder aan ADO,20 kant vond een andere nieuwkomer Youssef El Kachati, verder onopvallend op dreef,  die een medespeler in stelling bracht en uiteindelijk rondde na 9 minuten spelen Quinten van den Heerik die mispeer achterin gemakkelijk af;1-0. Na een kwartier stokte het offensief echter aan de Velsense kant. ADO,20 vocht zich manhaftig in het duel, zag de sterk spelende Milan Zonneveld na een imponerende solo schuin vrij voor de keeper de bal slapjes raakte en vuurde voorlangs. Dat had een waarschuwing moeten zijn, maar het veldspel werd er daarna echter niet beter op.

Na de hervatting gebeurde er aanvankelijk weinig tot niets tot minuut 55. Keeper Ronald Koeman ‘’verslikte’’ zich nadrukkelijk toen buiten het zestien metergebied Soufiane Reclaoui de bal recht op hem afschoot maar op onverklaarbare wijze zag Koeman de bal onder hem doorgaan;1-1. Er werd op het uur door beide partijen flink gewisseld en dat kwam Telstar ten goede. De kansen stapelden zich op  maar een gebrek aan killersinstinct voorkwam aanvankelijk de winnende goal. Tot minuut 90. Telstar kreeg een vrije trap toegekend en Christos Giousis krulde de bal vanaf links met zijn rechtervoet richting ADO, 20 sluitpost Mike Grim. Die zag spelers voor hem opduiken, deed niets en zag de bal bij de tweede paal over de lijn belanden. De nipte 2-1 winst was qua aantal gecreëerde kansen terecht maar het veldspel van Telstar oogde toch te stroperig, voorspelbaar en soms slordig. Er is dus nog werk aan de winkel voor Snoei & co. Er wordt nog uitgekeken naar een verdediger, middenvelder en aanvaller. Of die al  a.s. zaterdag op de Open Dag gepresenteerd gaan worden, lijkt zeker nog te vroeg. Tegenstander om 13.00 uur is dan tweede divisionist Excelsior Maasluis.