Verbouwing van Bibliotheek Velserbroek

Verbouwing van Bibliotheek Velserbroek

Vanaf 7 augustus is de Bibliotheek in Velserbroek op de Galle Promenade gesloten vanwege renovatie van het gebouw. De locatie wordt omgevormd tot een multifunctionele accommodatie. Waardoor de huidige plek omgetoverd wordt tot een soort huis van de wijk.

Een multifunctionele accommodatie is een plek waar iedereen langs kan gaan voor wat voor reden dan ook. Het is mogelijk om er boeken te lenen of vragen te stellen over problemen. Meedoen met de verschillende activiteiten die er worden georganiseerd of simpel een kopje koffie te drinken. Een punt waar iedereen elkaar makkelijk kan ontmoeten en samenzijn.

In december 2022 heeft de raad van gemeente ingestemd met de plannen om de bibliotheek om te renoveren naar een multifunctionele accommodatie. Het plan is tot stand gekomen nadat de bibliotheek wilde verbouwen en een budget kreeg toegewezen van de gemeente. Voordat ze het budget kregen moest er wel een helder plan zijn waarin er betere samenwerking is tussen stichting Welzijn en Bibliotheek Velsen. Hierbij heeft ook stichting Buitengewoon zich aangesloten voor de samenwerking, aangezien zij al in het pand naast de bibliotheek zaten.

Nu alle plannen zijn goedgekeurd moeten deze nog wel worden uitgevoerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf 7 augustus en zullen rond november af zijn. In deze tijd is de locatie niet begaanbaar en zal Bibliotheek Velserbroek zichzelf tijdelijk verhuizen. Vanaf 4 september zullen ze daarom te vinden zijn bij de Beekvliet aan de Aletta Jacobsstraat.

Ook vanwege de verhuizing kort Bibliotheek Velserbroek hun collectie in. Ze houden van 12 tot 22 juli een grote uitverkoop. Niet alleen boeken, maar ook tijdschriften en dvd’s liggen er allemaal te koop. Deze boekenmarkt, zoals ze het zelf noemen, kan je gewoon op binnen lopen tijdens de normale tijden van de bibliotheek.

Terug in december hebben we ook een uitleg gekregen wat de plannen zijn en kan hieronder worden bekeken.